Πληροφορίες για νεκρούς από την κακοκαιρία στη Β. Ελλάδα

Πληροφορίες για νεκρούς από την κακοκαιρία στη Β. Ελλάδα

Φόβοι πως έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους

Σοκ έχει προκαλέσει η πληροφορία που μετέδωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook πριν από λίγα λεπτά ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος κάνει λόγο για έναν ηλικιωμένο νεκρό στην Ημαθία και νεκρούς (!) στη Χαλκιδική από την κακοκαιρία που πλήττει τις δυο περιοχές αυτή την ώρα.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση από κάποιο κρατικό φορέα για το αν ισχύουν οι πληροφορίες που μετέδωσε ο γνωστός μετεωρολόγος.

Την ύπαρξη νεκρού στην Ημαθία, επιβεβαιώνει, και το τοπικό site pliroforiodotis.gr, το οποίο τονίζει πως πρόκειται για έναν ηλικιωμένο που βρισκόταν στο δρόμο και δεν πρόλαβε να προφυλαχθεί.

Επιπλέον, λίγα λεπτά μετά την ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου, με παρέμβασή του στην εκπομπή της ΕΡΤ «η επόμενη μέρα», ο αστυνομικός συντάκτης της δημόσιας τηλεόρασης, Γιώργος Γεραφέντης, έκανε λόγο για μια νεκρή 54χρονη γυναίκα από τη Ρουμανία στη Χαλκιδική όταν καταπλακώθηκε από στέγη ταβέρνας που ξηλώθηκε από τον αέρα αλλά και τουλάχιστον τρεις ακόμα τραυματίες. Επιπλέον έκανε λόγο για δύο ακόμα νεκρούς πατέρα (39 ετών) και γιο (2 ετών) από τη Ρωσία, επίσης στη Χαλκιδική, που χτυπήθηκαν από δέντρο.

Υπάρχει ακόμα μία πληροφορία για επιπλέον νεκρούς στην περιοχή της Χαλκιδικής. Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για ένα τροχόσπιτο που αναποδογύρισε ο αέρας σε παραλία της περιοχής και μέσα σε αυτό υπήρχαν τρία άτομα, εκ των οποίων οι δύο -σύμφωνα πάντα με την ανεπιβεβαίωτη πληροφορία- είναι νεκροί και ο ένας, τραυματίας.

Τέλος, σε επικοινωνία του newsbeast.gr με το δήμο Νέα Προποντίδας στη Χαλκιδική, προέκυψε πως οι τοπικές αρχές έχουν ενημερωθεί για την άσχημη εξέλιξη που είχε η κακοκαιρία στην περιοχή αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει εφικτό να επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για νεκρούς.

Η ανάρτηση του μετεωρολόγου αναφέρει:

«Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μιλούν για έναν νεκρό ηλικιωμένο στην Ημαθία και νεκρούς στη Σωζόπολη Χαλκιδικής από τη σφοδρότατη καταιγίδα που έπληξε την Κεντρική Μακεδονία πριν από λίγη ώρα!»