Πρόστιμο 30.000 ευρώ για τον φρικτό θάνατο του «Μπόμπι» μέσα σε αυτοκίνητο στον Αλμυρό

Πρόστιμο 30.000 ευρώ για τον φρικτό θάνατο του «Μπόμπι» μέσα σε αυτοκίνητο στον Αλμυρό

Τι ανέφερε ο ιδιοκτήτης του στο δικαστήριο

Το ποσό των 30.000 ευρώ ως πρόστιμο επιβλήθηκε σε 47χρονο Αθηναίο για τον φριχτό θάνατο του σκύλου του.

Ο σκύλος άκουγε στο όνομα «Μπόμπι» και ήταν μόλις 1,5 έτους όταν ο ιδιοκτήτης του αναγκάστηκε να τον αφήσει μόνο του μέσα στο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα το άτυχο ζώο να καταλήξει παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών να το κρατήσουν στη ζωή.

Ο 47χρονος, όπως αναμεταδίδει το e-thessalia.gr κατάφερε να πείσει τους δικαστές του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου και οι δικαστές αποφάσισαν να τον κηρύξουν αθώο καθώς δεν αναγνώρισαν δόλο για την κατηγορία της κακοποίησης ζώου συντροφιάς. Την ενοχή του όμως πρότεινε ο εισαγγελέας.

Οι συγκυρίες που έτυχαν στον 47χρονο, που γυρνούσε από τις διακοπές του στη Χαλκιδική, οδήγησαν στην αθώωσή του. Χθες το πρωί ο 47χρονος μετέβη μόνος του στο Αστυνομικό Τμήμα του Αλμυρού καθώς αναζητούσε το αυτοκίνητό του, που είχε ακινητοποιηθεί στο ΣΕΑ Αλμυρού, εξαιτίας μηχανικής βλάβης. Εκεί έμαθε ότι αναζητείται από την αστυνομία και ότι πρέπει να οδηγηθεί στον εισαγγελέα υπηρεσίας, για να του ασκήσει δίωξη για το θάνατο του «Μπόμπι».

Ο 47χρονος, που είναι άνεργος και μόνιμος κάτοικος Αθηνών, οδηγήθηκε στο εδώλιο του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου για να δικαστεί.

Στη δίκη κατέθεσε ως μάρτυρας αστυνομικός από το Τμήμα Αλμυρού. Όπως ανέφερε η Υπηρεσία ενημερώθηκε στις 12:15 το μεσημέρι της Τετάρτης για σκύλο που βρισκόταν σε σταματημένο αυτοκίνητο, στον παράδρομο της Εθνικής Οδού κοντά στο ΣΕΑ Αλμυρού. Κατέθεσε ότι όταν έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί, βρήκαν πυροσβέστες ενώ στο αυτοκίνητο ήταν ανοιχτό λίγο το παράθυρο του οδηγού προκειμένου να παίρνει αέρα ο σκύλος.

Σημειώνεται ότι οι πυροσβέστες έσπασαν δύο παράθυρα για να απεγκλωβίσουν τον σκύλο που ανάσαινε με δυσκολία. Μάλιστα του πρόσφεραν να πιει νερό, αλλά το άτυχο ζώο, που βρισκόταν σε κακή κατάσταση, αρνήθηκε τόσο το νερό όσο και τα χάδια των πυροσβεστών. Μετά από λίγη ώρα κατέληξε.

Ο ιδιοκτήτης του ζώου αναζητήθηκε από την αστυνομία και κατάφερε να εντοπιστεί από το τζιπ του σκύλου.

Στην απολογία του ο 47χρονος, ήταν συντετριμμένος για τον θάνατο του «Μπόμπι». Δήλωσε ότι τον αγαπούσε ο ίδιος και τα παιδιά του με τα οποία έκανε μαζί διακοπές στη Χαλκιδική. Ειδικότερα ο 47χρονος δήλωσε στο δικαστήριο πως παραθέριζε μαζί με τα ανήλικα παιδιά του, ηλικίας 11 χρόνων στη Χαλκιδική και ξεκίνησαν αργά το απόγευμα για να επιστρέψουν στην Αθήνα καθώς έπρεπε να δώσει τα παιδιά στην πρώην σύζυγό του.

Το αυτοκίνητό τους, περίπου στις 11 το βράδυ υπέστη μηχανική βλάβη στο ύψος της Πελασγίας και δεν έμπαιναν οι ταχύτητες. Έτσι κάλεσε την οδική βοήθεια της «του Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» ενώ ειδοποιήθηκε και η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων του Αλμυρού.

Ο 47χρονος ανέφερε ότι οι δύο λύσεις που του προτάθηκαν ήταν ή να διανυκτερεύσει στη Λαμία ή να μείνει στο αυτοκίνητο μαζί με τον σκύλο και τα παιδιά του. Ωστόσο, μετά από επικοινωνία με την πρώην σύζυγό του, η ίδια του είπε ότι έπρεπε τα παιδιά να βρίσκονται στην Αθήνα μέχρι το πρωί. Mάλιστα ο 47χρονος δήλωσε στο δικαστήριο ότι η οδική βοήθεια του ζήτησε 500 ευρώ για να μεταφέρει το αυτοκίνητο στην Αθήνα, αλλά δεν διέθετε τα χρήματα.

Μιλώντας ξανά με την Τροχαία, ενημερώθηκε πως 15 λεπτά μετά τη μία τα μεσάνυχτα περνάει από το σημείο το τελευταίο δρομολόγιο του ΚΤΕΛ Λάρισας με προορισμό την Αθήνα. Γερανός από την «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου μετέφερε το αυτοκίνητο στο ΣΕΑ Αλμυρού. Επίσης ανέφερε ότι είχε συνεχή επικοινωνία με τον οδηγό του λεωφορείου για το σημείο από όπου θα τον παραλάμβανε μαζί με τα παιδιά του.

Ο 47χρονος είπε στο δικαστήριο ότι ο οδηγός του λεωφορείο τον ενημέρωσε ότι δεν επιτρέπεται να επιβιβαστεί ο σκύλος καθώς δεν ήταν σε ειδικό κλουβί. Έτσι, ο 47χρονος ρώτησε τον υπάλληλο αν μπορεί να προσέχει τον σκύλο μέχρι να επιστρέψει την επόμενη ημέρα. Ο υπάλληλος, σύμφωνα με τον 47χρονο, αρνήθηκε και αφού πιέστηκε από τα παιδιά του να μην αφήσουν τον «Μπόμπι» ελεύθερο καθώς υπήρχε αγέλη με μεγαλόσωμα σκυλιά, άφησε τον σκύλο στο αυτοκίνητο με ανοιχτό το παράθυρο 10 πόντους και ένα πιατάκι με νερό.

Όταν επέστρεψε στην Αθήνα, παρέδωσε τα παιδιά στην πρώην σύζυγό του και ο ίδιος πήρε το πρώτο λεωφορείο για να επιστρέψει στον Αλμυρό.

Πλέον ο 47χρονος πρέπει να προσφύγει στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Βόλου ζητώντας να του ακυρωθεί το πρόστιμο των 30.000 ευρώ που του επιβλήθηκε. Η προσφυγή του πρέπει να κατατεθεί σε διάστημα 30 ημερών από την ημέρα επιβολής του προστίμου.

(φωτογραφία αρχείου)