Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια – Ακόμη τέσσερα χωριά εκκενώνονται εξαιτίας της πύρινης λαίλαπας

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια – Ακόμη τέσσερα χωριά εκκενώνονται εξαιτίας της πύρινης λαίλαπας

Εμπρησμό βλέπει ο δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου

Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλουν εδώ και ώρες οι πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να περιορίσουν τις εστίες φωτιάς που καίνε σε περιοχή με έντονη βλάστηση στον δήμο Κύμης- Αλιβερίου στην Εύβοια.

Πέρα από το χωριό Γαβαλάς που εκκενώθηκε προληπτικά πριν από λίγη ώρα, αυτή τη στιγμή, όπως μετέδωσε πριν από λίγο η ΕΡΤ, εκκενώνονται τέσσερα ακόμα χωριά. Πρόκειται για τη Δάφνη, το Νεοχώρι, το Λοφίσκο και την Ελαία.

Τα τέσσερα χωριά είναι κοντά σε δυο από τα μέτωπα που ξεκίνησαν τα μεσάνυχτα.

Στη διαδικασία εκκένωσης συμμετέχουν η αστυνομία και η πυροσβεστική ενώ οι κάτοικοι μεταφέρονται με λεωφορεία του δήμου προς την παραλία του Αλιβερίου.

Στα πύρινα μέτωπα έχουν ριχτεί 49 οχήματα της πυροσβεστικής με δεκάδες πυροσβέστες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυνάμεις ενισχύονται και με στελέχη του σώματος εκτός Στερεάς Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες πέντε άτομα έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου λόγω αναπνευστικών προβλημάτων.

Εμπρησμό βλέπει ο δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου

«Η φωτιά αυτήν την ώρα δείχνει να κατευθύνεται στο χωριό Γαβαλά το οποίο έχει ήδη εκκενωθεί», δήλωσε ο δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ για τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά ο κ. Μπουραντάς ανέφερε ότι τα πρώτα στοιχεία δείχνουν εμπρησμό.