Τι είπε ο 49χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του αδελφού του

Τι είπε ο 49χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του αδελφού του

Κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στις φυλακές Αγιάς Χανίων

Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε σήμερα Πέμπτη ο 49χρονος κατηγορούμενος για την δολοφονία την 1η Ιουλίου του 72χρονου αδελφού του στην κεντρική πλατεία της Ασή Γωνιάς στα Χανιά.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε το πρωί στο δικαστικό μέγαρο Ρεθύμνου και όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα neakriti.gr, με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αποφασίστηκε να μεταφερθεί στα κρατητήρια Ρεθύμνου και από εκεί στις φυλακές της Αγιάς Χανίων. Από νωρίς στα δικαστήρια Ρεθύμνου υπήρχε αστυνομική δύναμη για αποφυγή τυχόν επεισοδίων με περιπολίες της ευρύτερης περιοχής της Σοχώρας.

Ο 49χρονος κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία με πρόθεση, ζήτησε να μην τον υπερασπιστεί κάποιος δικηγόρος, οπότε και το έργο αυτό ανατέθηκε σε δικηγόρο από το δικαστήριο. Όπως ανέφερε ο διορισθής συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, ο δικηγόρος Ρεθύμνου Σήφης Πετράκης, ο 49χρονος εμφανίστηκε πλήρως μετανιωμένος, ζητώντας μάλιστα να τιμωρηθεί, όπως του αξίζει για τις πράξεις του.

Πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα, αναφέρουν ότι σοβαρά προβλήματα υγείας οδήγησαν τον κατηγορούμενο να πυροβολήσει θανάσιμα τον αδερφό του, με τους δύο άνδρες πάντως να τους χωρίζουν και κτηματικές διαφορές.

Υπενθυμίζεται, ότι το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, τα δύο αδέλφια συναντήθηκαν στην πλατεία της Ασή Γωνιά Χανίων και άρχισαν να διαπληκτίζονται έντονα. Στη διάρκεια της αντιπαράθεσης ο 49χρονος έβγαλε όπλο και πυροβόλησε τον 72χρονο αδελφό του τέσσερις φορές. Οι τρεις σφαίρες έπληξαν το θύμα στο κεφάλι και η τέταρτη στον θώρακα, ενώ σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Αντώνη Παπαδομανωλάκη, ο θάνατος του ηλικιωμένου άνδρα επήλθε σχεδόν ακαριαία.