Φυλάκιση 10 μηνών σε 36χρονο για άρνηση να υποβληθεί σε αλκοτέστ

Φυλάκιση 10 μηνών σε 36χρονο για άρνηση να υποβληθεί σε αλκοτέστ

Συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος, ενώ δεν είχε ούτε δίπλωμα

Ένοχο έκρινε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έναν 36χρονο Αλβανό, που κατηγορούνταν για οδήγηση χωρίς δίπλωμα, υπό την επήρεια μέθης και τον καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα magnesianews.gr, ο κατηγορούμενος συνελήφθη τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης από αστυνομικούς, καθώς αρνήθηκε να υποβληθεί σε έλεγχο αλκοτέστ, όντας μεθυσμένος. Η σύζυγος του εξετάστηκε ως μάρτυρας, λέγοντας πως ο άνδρας της πήγε με φίλους του, που ήρθαν από την Αλβανία μια βόλτα, ενώ σπάνια καταναλώνει αλκοόλ.

Όπως είπε τη σύλληψη του την πληροφορήθηκε αργά και μάλιστα ανησύχησε τηλεφωνώντας στην Αστυνομία για να μάθει την τύχη του συζύγου της, όταν ξαφνικά άκουσε ότι έχει συλληφθεί. Πρόσθεσε ότι έχουν τρία ανήλικα παιδιά, και πως πρόσφατα ο 36χρονος προσελήφθη ως εργάτης, ενώ η ίδια είναι άνεργη. Μάλιστα είπε πως έχει άψογη συμπεριφορά απέναντι στην ίδια και στα παιδιά τους.

Ο άνδρας στην απολογία του δικαιολόγησε την άρνηση του να υποβληθεί σε έλεγχο αλκοτέστ, λέγοντας πως οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες, με τον ίδιο να τους ζητάει να τον λύσουν για να φυσήξει στο μηχάνημα, κάτι που δεν δέχθηκαν. Ακόμα ανέφερε πως διαμένει 20 χρόνια στην Ελλάδα και πως η άδεια του οχήματος είναι στο όνομα της γυναίκας του, αφού αυτός δεν έχει ελληνικό δίπλωμα οδήγησης, παρά μόνο Αλβανικό. Μάλιστα έχει προχωρήσει σε ενέργειες για να βγάλει, αλλά το θέμα έχει κολλήσει.

Ο εισαγγελέας της έδρας του συνέστησε στο μέλλον να είναι προσεκτικός με την συμπεριφορά του και καταλήγοντας πρότεινε να κριθεί ένοχος. Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 1.200 ευρώ, που όμως σε δεύτερο βαθμό δεν θα ισχύσει λόγω του ότι στο νέο Ποινικό Κώδικα που θα τεθεί σε ισχύ από την Δευτέρα 1η Ιουλίου, καταργούνται οι χρηματικές ποινές.