Δίκη Χρυσής Αυγής: «Φατσικά ήξερα τον Ρουπακιά»

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Φατσικά ήξερα τον Ρουπακιά»

Την σημερινή ακροαματική διαδικασία παρακολούθησε η σύζυγος του πρωθυπουργού Περιστέρα Μπαζιάνα

Ένας ακόμη από τους κατηγορούμενους που φέρεται ότι ήταν μέλος του τάγματος εφόδου που «χτύπησε» το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα απολογούμενος αρνήθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση ισχυριζόμενος ότι το μοιραίο βράδυ βρισκόταν στο σπίτι του.

Αν και ο 53χρονος παραδέχτηκε πως έλαβε το μήνυμα -κάλεσμα της Τοπικής Νίκαιας ισχυρίστηκε πως δεν ανταποκρίθηκε γιατί μετά τη μια εργαζόταν οδηγός σε απορριμματοφόρο του δήμου και υπογράμμισε πως είχε σταματήσει να έχει σχέση με τη Χρυσή Αυγή δυο μήνες πριν τη δολοφονία.

Ωστόσο , από την έδρα εντοπίστηκαν αντιφάσεις σε σχέση με τους αρχικούς του ισχυρισμούς ενώ δέχτηκε βροχή ερωτήσεων για τις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με τους συγκατηγορουμένους του με τους οποίους είπε πως μίλησε για άσχετα θέματα.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου επεσήμανε ότι κανένας χρόνος από αυτούς που περιγράφει ο κατηγορούμενος  δεν είναι σωστός σύμφωνα με τη δικογραφία. «Το μήνυμα ήρθε 23.30 και οι κλήσεις (σ.σ. με συγκατηγορούμενο του) έχουν μισή ώρα διαφορά. Αν έκλεισε η γραμμή όπως είπατε θα έπρεπε να σας πάρει αμέσως» σχολίασε με νόημα η πρόεδρος η οποία τόνισε πως ακόμη και η ώρα που λέει ότι πήρε καφέ πριν παει στη δουλειά είναι διαφορετική , σύμφωνα με τις καταγραφές, από αυτή που υποστηρίζει.

Ο 53χρονος ισχυρίστηκε πως για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ενημερώθηκε την επομένη από την τηλεόραση.

Πρόεδρος: Καλά δεν είπαν όνομα του ανθρώπου ενεπλάκη;

Κατηγορούμενος: Είπαν του Ρουπακιά.

Πρόεδρος: Τον ξέρατε;

Κατηγορούμενος: Φατσικά μόνο.

Πρόεδρος: Και τι σκεφτήκατε;

Κατηγορούμενος: Κανείς δεν έχει δικαίωμα να αφαιρεί τη ζωή κανενός. Στεναχωρήθηκα, αλλά είχα αποχωρήσει εδώ και δυο μήνες.

Πρόεδρος: Τι εννοείτε με αυτό;

Κατηγορουμενος: Σας είπα είχε πεθάνει ο πατέρας μου, είχε προβλήματα η μάνα μου, δεν πήγαινα πουθενά. Ούτε σε εκδηλώσεις, ούτε πουθενά.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως δεν ρώτησε να μάθει για τα γεγονότα εκείνης της βραδιάς. «Είχα υποθέσει ότι θα μας ήθελαν για φυλλάδια λόγω ομιλίας του αρχηγού. Δε ρώτησα γιατί δεν πήγε το μυαλό μου σε κάτι κακό» είπε στο δικαστήριο, με μια εκ των παρέδρων να επισημαίνει ότι σε άλλη κατάθεση του έχει πει ότι ο συγκατηγορούμενος του με τον οποίο συνομίλησε εκείνο το βράδυ του ανέφερε πως επρόκειτο για διανομή τροφίμων.

Όταν ο κατηγορούμενος κλήθηκε να σχολιάσει μήνυματα που έστελνε η τοπική στα οποία αναφέρονταν σε «εντολή Λαγού»  είπε πως δεν διερωτήθηκε ποτέ τι σήμαινε αυτό , καθώς εκείνος πήγαινε μόνο σε ομιλίες και διανομές τροφίμων, ενώ για δύο «αίτηματα» που είχε λάβει από μέλη της Χρυσής Αυγής προκειμένου να τους παραγγείλει όπλα, υποστήριξε πως δεν το έκανε ποτέ, αλλά επρόκειτο για όπλα «με πλαστικές σφαίρες έτσι κι αλλιώς».

Τη σημερινή ακροαματική διαδικασία παρακολούθησε η σύζυγος του πρωθυπουργού Περιστέρα Μπαζιάνα ενώ με την έναρξη τη δίκης το δικαστήριο ενημερώθηκε για την απουσία του κατηγορούμενου που κατέρρευσε χθες προσκομίζοντας έγγραφο από νοσοκομείο σύμφωνα με το οποίο του συνεστήθη διήμερη «άδεια» για ανάρρωση.