Η απάντηση της ΓΑΔΑ στους συνδικαλιστές ειδικούς φρουρούς για το κέντρο επικοινωνίας

Η απάντηση της ΓΑΔΑ στους συνδικαλιστές ειδικούς φρουρούς για το κέντρο επικοινωνίας

Οι ειδικοί φρουροί κάνουν λόγο για «ξαφνικό θάνατο» της ομάδας ΔΙΑΣ

Την αντίδραση της Αστυνομίας προκάλεσε η καταγγελία του γενικού γραμματέα των ειδικών φρουρών, Ευστράτιου Μαυροειδάκου, για «ξαφνικό θάνατο» και υποβάθμιση της Ομάδας ΔΙΑΣ Αθηνών, επειδή ενοποιήθηκε το κέντρο επικοινωνίας της υπηρεσίας, με το Α΄ κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΑΔΑ, τονίζει ότι η ενοποίηση των κέντρων προκρίθηκε ως η πλέον ενδεδειγμένη επιχειρησιακά πρακτική, από ειδική Επιτροπή που συγκροτήθηκε από έμπειρους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, οι όποιοι αξιολόγησαν και συνεκτίμησαν όλα τα δεδομένα.

Υπογραμμίζει επίσης, ότι και τα άλλα δύο κέντρα της Άμεσης Δράσης λειτουργούν ενοποιημένα και αυτό διασφαλίζει τον καλύτερο συντονισμό και την διαχείριση των περιστατικών, την καλύτερη επιχειρησιακή ετοιμότητα και την ανταπόκριση των δυνάμεων, την ομοιογενή διαχείριση των πληροφοριών και εντολών, τον εξ ορθολογισμό στην διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού και μέσων, και τέλος, αναβαθμίζει το επίπεδο της αστυνομικής παρουσίας και δράσης.

Καταλήγοντας, η ανακοίνωση όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αφήνει αιχμή για τους καταγγέλλοντες, αναφέροντας πως «οι ισχυρισμοί που διατυπώνονται περί υποβάθμισης της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αθηνών, όχι μόνο δεν ευσταθούν, άλλα αντιστρατεύονται τη βέλτιστη επιχειρησιακή πρακτική που προωθείται με την ενσωμάτωση του Κέντρου, για την αναβάθμιση της επιχειρησιακής της ανταπόκρισης».