Προφυλακίστηκε η 68χρονη μητροκτόνος

Προφυλακίστηκε η 68χρονη μητροκτόνος

Διατάχθηκε η διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε μετά την απολογία της, η 68χρονη η οποία κατηγορείται ότι σκότωσε την 92χρονη μητέρα της και στη συνέχεια την τύλιξε σε μια κουβέρτα και την έσυρε στο πεζοδρόμιο, σε κοντινή απόσταση από το σπίτι στο οποίο ζούσαν στο Γουδή.

Η κατηγορούμενη , φανερά καταβεβλημένη , οδηγήθηκε στον ανακριτή συνοδεία αστυνομικών και όταν επιχείρησε να καλύψει το πρόσωπο της για να αποφύγει τις τηλεοπτικές κάμερες κρύφτηκε στην αγκαλιά του συνοδού αστυνομικού.

Η απολογία της 68χρονης ήταν σύντομη ενώ σύμφωνα με πληροφορίες , έχει ήδη προανακριτικά ομολογήσει το έγκλημα . Η γυναίκα φέρεται αρχικά να ισχυρίστηκε πως διαπληκτίστηκε με την ηλικιωμένη και πάνω στα νεύρα της την χτύπησε ωστόσο στη συνέχεια δήλωσε πως το έκανε για να την λυτρώσει. Όπως δήλωσε ο συνήγορος της, Σπ. Δημητρίου: «Η εντολέας μου ισχυρίζεται ότι η ίδια της η μητέρα της είχε ζητήσει να διαπράξει το έγκλημα. Έχει συνειδητοποιήσει την πράξη της, αλλά όχι το παράνομο και το άδικο αυτής». Ο κ. Δημητρίου τόνισε πως η κατηγορούμενη ζούσε  επί χρόνια «σε ένα νοσηρό υπόβαθρο, το οποίο ενισχύθηκε με τα προβλήματα υγείας της υπερηλικης. Ανέκαθεν, ακόμη και ως παντρεμένη, ζούσε μαζί τη μητέρα της».

Μετά την απολογία της  68χρονης ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  μετά από αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης, διατάχθηκε η διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης προκειμένου να εξακριβωθεί η κατάσταση της υγείας της κατηγορουμένης .

Παρακαλούμε περιμένετε ...