Ανάληψη ευθύνης για τη βόμβα στα ΜΑΤ: «Αυτή τη φορά ήσασταν τυχεροί», απειλούν οι τρομοκράτες

Ανάληψη ευθύνης για τη βόμβα στα ΜΑΤ: «Αυτή τη φορά ήσασταν τυχεροί», απειλούν οι τρομοκράτες

Σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου ανήρτησε ανακοίνωση η λεγόμενη ως «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη»

Με μια άκρως απειλτηική ανακοίνωση ανέλαβε μια τρομοκρατική οργάνωση την ευθύνη για τη βόμβα στην έδρα των ΜΑΤ στου Γουδή.

Η «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη» ανήρτησε ανακοίνωση σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου και αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Στις 18/12 ένοπλοι μαχητές της οργάνωσης μας προσέγγισαν το Κεντρικό Στρατόπεδο των ΜΑΤ/ΕΚΑΜ (Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής) στην οδό Κοκκινοπούλου και τοποθέτησαν βόμβα κάτω από το φυλάκιο του σκοπού. Αυτή την φορά ήσασταν τυχεροί, δεν θα ισχύσει το ίδιο την επόμενη. Αφιερώνουμε την ενέργεια μας σε όσους και όσες έχουν δολοφονηθεί, βασανιστεί, ξυλοκοπηθεί, βιαστεί από την Ελληνική Αστυνομία. Ο ένοπλος αγώνας απαιτεί υπευθυνότητα και πολιτική συνείδηση. Δεν είναι ούτε χόμπι κάποιων εξτρεμιστών ούτε φετίχ κάποιων φαντασμένων. Είναι πολιτική επιλογή. Το βασικότερο μέλημα μας ήταν, είναι και θα είναι στο μέλλον η προστασία οποιουδήποτε ανθρώπου άσχετου με την ενέργεια μας.

Για την ασφαλή απομάκρυνση τυχαίων περαστικών πραγματοποιήθηκαν δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα όπου δόθηκαν λεπτομερείς οδηγίες προς την αστυνομία. Για εμάς - και αυτό το τονίζουμε - είναι ύψιστης σημασίας κριτήριο να μην πάθει το οτιδήποτε αθώος άνθρωπος. Οι στόχοι που επιλέγουμε και θα επιλέξουμε στο μέλλον - είτε υλικές υποδομές του συστήματος είτε το ίδιο το ανθρώπινο δυναμικό του - θα είναι σαφώς καθορισμένες ως τέτοιες. Δε θέλουμε να διακινδυνέψουμε την ασφάλεια κανενός άλλου. Ακόμα και αν αυτό θέτει σε αυξημένο ρίσκο την ασφάλεια τη δική μας. Κουβαλάμε την τεράστια ευθύνη που μας αναλογεί εκ των πραγμάτων χρησιμοποιώντας τέτοια μέσα πάλης. Τελεία και παύλα»,