Διπλή ποινική έρευνα για τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis

Διπλή ποινική έρευνα για τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis

Την ποινική προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, λίγο πριν τη λήξη της θητείας της

Στο «μικροσκόπιο» του Αρείου Πάγου  μπαίνουν οι χειρισμοί στην υπόθεση Novartis με αφορμή τόσο τις αναφορές  του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιω. Αγγελή όσο και της επικεφαλής της εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη. Την ποινική προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, λίγο πριν τη λήξη της θητείας της, και θα διενεργηθεί από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Δασούλα.

Η παραγγελία για έρευνα δόθηκε σχεδόν τέσσερις μήνες μετά τις αναφορές τόσο του κ. Αγγελή όσο και της κ. Τουλουπακη στις οποίες φέρονται να ανταλλάσσουν πυρά  για αντιθεσμικές συμπεριφορές.

Ο κ. Αγγελής καταλογίζει στην αναφορά που είχε καταθέσει παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανιας.

Σύμφωνα με  πληροφορίες, όμως, λίγες ημέρες πριν από την υποβολή της δεύτερης αναφοράς του κ. Αγγελή, στα τέλη Ιανουαρίου η Ελένη Τουλπουπάκη είχε καταθέσει με τη σειρά της αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με την οποία κατήγγειλε μια σειρά από πειθαρχικές και ποινικές ενέργειες του κ. Αγγελή. Μεταξύ άλλων, η κυρία Τουλουπάκη φέρεται να αναφέρει ότι ο κ. Αγγελής σε ημέρες που δεν ήταν η ίδια στο γραφείο της μετέβη στην εισαγγελία Διαφθοράς και αντέγραψε σε στικάκι από υπολογιστή όλο το αρχείο με τις εκκρεμείς υποθέσεις, γεγονός που σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό δεν ενέπιπτε στα καθήκοντά του ως εποπτεύων της εισαγγελίας Διαφθοράς.

Ο κ. Δασούλας, στο πλαίσιο της έρευνας, αναμένεται να καλέσει όλα τα πρόσωπα που κατονομάζονται στις αναφορές των συναδέλφων του προκειμένου  να διαπιστώσει εάν έχουν διαρπαχθεί  ενδεχόμενες αξιόποινες πράξεις όπως η απόπειρα κατάχρησης εξουσίας και η παραβίαση μυστικότητας της ανάκρισης.