Η μαρτυρία της μάνας της 6χρονης Στέλλας που στραγγαλίστηκε από τα χέρια του πατέρα της

Η μαρτυρία της μάνας της 6χρονης Στέλλας που στραγγαλίστηκε από τα χέρια του πατέρα της

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο αναβίωσαν μνήμες της οικογενειακής τραγωδίας του 2017 στην Αγία Βαρβάρα

Απαντήσεις για την τραγωδία που χτύπησε το σπίτι της εξακολουθεί να αναζητά η μητέρα της 6χρονης Στέλλας, η οποία πριν από περίπου δυο χρόνια βρήκε τραγικό θάνατο από τα χέρια του πατέρα της ο οποίος στη συνέχεια πέταξε το άψυχο κορμάκι της σε σκουπιδοτενεκέ κοντά στο σπίτι τους, στην Αγία Βαρβάρα.

Με δάκρυα στα μάτια η μητέρα της μικρής καταθέτοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου αναφέρθηκε στην μοιραία ημέρα όταν η ίδια νοσηλευόταν στο νοσοκομείο και στο σπίτι της οικογένειας εξελισσόταν ένα απίστευτο δράμα με τον 62χρονο σύζυγο της, συνταξιούχο αστυνομικό, να σκηνοθετεί την απαγωγή του παιδιού τους, από ληστές, για να καλύψει τα ίχνη της αποτρόπαιας πράξης του.

«Είναι δυνατόν να σκηνοθετήσει ότι μας κλέψανε τα χρυσαφικά; Να πάρει σακούλα και να πάει να πετάξει το παιδί; Αν δεν σταματούσε η αστυνομία το απορριμματοφόρο που θα το έβρισκα το παιδί μου; Το αγγελάκι μου στα σκουπίδια,  το παιδάκι μου αυτό δεν ήταν για τα σκουπίδια…», είπε με τρεμάμενη φωνή η μητέρα η οποία δεν μπορεί να απαντήσει στο μεγάλο γιατί που τη βασανίζει καθώς σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δεχτεί τους ισχυρισμούς του συζύγου της.  «Αυτό το γιατί μας τρώει. Εκείνος μου είπε ότι έγινε κατά λάθος γιατί έκλαιγε η μικρή και για να μην ξυπνήσει ο αδελφός της έκλεισε τη μύτη και το στόμα. Εάν ήθελε να την κάνει μόνο να σωπάσει γιατί της έκλεισε και τη μύτη; Αν έγινε κατά λάθος να το δεχτώ, αλλά γιατί τόσα ψέματα, γιατί δεν πήρε το ΕΚΑΒ αλλά πήγε και την πέταξε στον κάδο» ανέφερε συμπληρώνοντας πως δεν αποκλείει ο κατηγορούμενος στην προσπάθεια του να ενισχύει το σενάριο του περί απαγωγής και να δημιουργήσει άλλοθι για τον εαυτό του να έβαλε το άψυχο κορμάκι της 6χρονης δίπλα στον δίδυμο αδελφό της ο οποίος κοιμόταν. «Ο γιος μου μου είπε ότι της κράταγε το χεράκι πριν κοιμηθεί. Δεν μου είπε καθόλου ότι έκλαιγε η Στέλλα. Εγώ πιστεύω ότι όταν ο Μάριος της κράτησε το χέρι ήταν ήδη νεκρή. Το παιδί βρέθηκε στον κάδο με τα ρούχα που φόραγε το απόγευμα, όχι με τις πιτζάμες» είπε η μητέρα απευθυνόμενη στους δικαστές.

«Μαζί με τη φωτιά στο Μάτι είναι η υπόθεση που με στοιχειώνει»

«Μαζί με τη φωτιά στο Μάτι είναι η υπόθεση που με στοιχειώνει» ανέφερε καταθέτοντας στο δικαστήριο έμπειρος αστυνομικός της Διεύθυνσης Ανθρωποκτονιών. Ήταν ο άνθρωπος που έβγαλε από τον κάδο απορριμμάτων  το παιδί το οποίο ήταν τυλιγμένο σε σακούλες σκουπιδιών. «Μου έχει μείνει η εικόνα την στιγμή που βγάζουνε τη Στέλλα από τον κάδο, σαν να κοιμάται. Όχι, δεν του άξιζε του παιδιού να πεταχτεί στον κάδο», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις έρευνες που προηγήθηκαν ο μάρτυρας υποστήριξε πως είχαν αντιληφθεί ότι ο συνταξιούχος συνάδελφός τους έκρυβε κάποιο μυστικό και εξέφρασε την πεποίθηση πως ο κατηγορούμενος είχε κάνει προεργασία.  «Το γεγονός ότι μέσα στη σακούλα είχε βάλει το πτώμα και από πάνω άλλες σακούλες και μετά κουβέρτα για να το καλύψει, το γεγονός ότι είχε αφαιρέσει τα κοσμήματα από το σπίτι για να δείχνει ληστεία, το κουκλάκι του παιδιού που είχε πετάξει σε άλλο κάδο, όλα αυτά δείχνουν ότι είχε γίνει προεργασία» τόνισε.

Η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου θα συνεχιστεί στις 25 Ιουνίου. Πρωτόδικα, ο 62χρονος κατηγορούμενος έχει καταδικαστεί σε ισόβια  κάθειρξη και επιπλέον ποινή δυο ετών για το αδίκημα της περιύβρισης νεκρού.