Είχε βγάλει στο «σφυρί» αρχαία νομίσματα μέσω διαδικτύου

Είχε βγάλει στο «σφυρί» αρχαία νομίσματα μέσω διαδικτύου

Χρυσωρυχείο ανακάλυψαν οι Αρχές στο σπίτι του

Αγγελία πώλησης αρχαίων νομισμάτων είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος για παράβαση του νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 12 χάλκινα νομίσματα αρχαίων χρόνων, χάλκινο τμήμα πόρπης αρχαϊκών (κλασσικών χρόνων), 2 χάλκινα ελάσματα αρχαίων χρόνων, 2 μολύβδινα ελάσματα αρχαίων χρόνων, μολύβδινο σταθμίο, μολυβδόβουλο, 16 χάλκινα νομίσματα Βυζαντινών χρόνων, 17 χάλκινα εξαρτήματα ένδυσης, 2 χάλκινες πόρπες, χάλκινο δαχτυλίδι, 7 χάλκινα εξαρτήματα, δισκόμορφο μολύβδινο αντικείμενο, 4 μολύβδινα αντικείμενα και 14 μολύβδινα σφαιρίδια.

Από την προανάκριση προέκυψε η εμπλοκή στην υπόθεση και δεύτερου ημεδαπού, o οποίος, επίσης, συνελήφθη. Στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μονόκανο, δύο δίκανα κυνηγετικά όπλα και παλαιό εξάσφαιρο περίστροφο, για τα οποία δεν κατείχε σχετική άδεια. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τα όπλα που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στην υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση, ενώ τα κατασχεθέντα αρχαία αντικείμενα θα αποσταλούν στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων για περαιτέρω αξιολόγηση.