Άσκηση αντιμετώπισης καταστροφών έπειτα από σεισμό υπό το Δήμο Αθηναίων

Άσκηση αντιμετώπισης καταστροφών έπειτα από σεισμό υπό το Δήμο Αθηναίων

Περιελάμβανε την οργάνωση καταυλισμού, ορεινή διάσωση και έρευνα-απεγκλωβισμό αγνοουμένων

Σε άσκηση αντιμετώπισης καταστροφών έπειτα από σεισμό συμμετείχε η Κινητή Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΚΟΜΑΚ) της 206ης Πτέρυγας Αεροπορικών Υποδομών, μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η άσκηση, που τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και τη συνεργασία των Δήμων Αιγάλεω και Αχαρνών, διεξήχθη εντός αστικού πεδίου σε περιοχή και κτιριακές εγκαταστάσεις του Δήμου Αχαρνών και εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας και της ανάπτυξης επιχειρησιακής διαλειτουργικότητας.

Το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε την οργάνωση καταυλισμού, ορεινή διάσωση και έρευνα-απεγκλωβισμό αγνοουμένων από κτίρια και οχήματα, που υπέστησαν σοβαρές ζημιές μετά από σεισμό.

Στην άσκηση, πέραν της ΚΟΜΑΚ, συμμετείχαν διασώστες της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Ελλάδος, του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του διασωστικού τμήματος των ΙΕΚ Δέλτα, του Σώματος Πυροσβεστών Νέου Βουτζά, καθώς και της διασωστικής ομάδας RESCUE GR και της Cyprus Civil Protection Volunteer Corps Κύπρου.

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...