Δύο γυναίκες στην ηγεσία του Αρείου Πάγου

Δύο γυναίκες στην ηγεσία του Αρείου Πάγου

Ποιές ηχηρές υποθέσεις έχουν χειριστεί η νέα πρόεδρος και η νέα εσαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου

Η Ειρήνη Καλού επελέγη ως νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου και η Δήμητρα Κοκοτίνη ως νέα εισαγγελέας του Ανωντάτου Δικαστηρίου, όπως έγινε γνωστό μετά την συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο διορισμός της νέας ηγεσίας του Αρείου Πάγου θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου, καθώς η σημερινή ηγεσία του Ανωτάτου Δικαστηρίου συνταξιοδοτείται στις 30 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, η κ. Καλού θα διαδεχθεί τον Βασίλειο Πέππα που αποχωρεί από την προεδρία του Αρείου Πάγου και η κ. Κοκοτίνη θα διαδεχθή την Ξένη Δημητρίου, η οποία αποχωρεί από την Εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου στις 30 Ιουνίου.

Ποιες ηχηρές υποθέσεις έχουν χειριστεί

Η νέα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Δήμητρα Κοκοτίνη, έχει τη φήμη δυναμικής δικαστικής λειτουργού και ήταν στην τελευταία θέση κατά σειρά αρχαιότητας. Η κ. Κοκοτίνη γεννήθηκε το 1954, εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Φεβρουάριο του 1981, προήχθη στο βαθμό του αρεοπαγίτη τον Δεκέμβριο του 2014 και αναμένεται να έχει μπροστά της διετή θητεία. Πρόσφατα, η κ. Κοκοτίνη προήδρευσε στο ΣΤ´ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, που έκρινε το ζήτημα της χορήγησης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ειρήνη Καλού είναι γνωστή από την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου, την οποία χειρίστηκε ως ανακρίτρια. Γεννήθηκε το 1954, εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Φεβρουάριο του 1981 και προήχθη στο βαθμό του αρεοπαγίτη τον Ιανουάριο του 2014 και στο βαθμό της αντιπροέδρου τον Οκτώβριο του 2018.