Υπόθεση Γραικού: Το βίντεο με τους αστυνομικούς που εντοπίζουν θαμμένο το αυτοκίνητο του επιχειρηματία

Υπόθεση Γραικού: Το βίντεο με τους αστυνομικούς που εντοπίζουν θαμμένο το αυτοκίνητο του επιχειρηματία

Ομολόγησε ο δράστης και υπέδειξε το σημείο όπου τον είχε θάψει

Οι εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισης του επιχειρηματία Δημήτρη Γραικού, ο οποίος βρέθηκε δολοφονημένος και θαμένος, παρουσιάσθηκαν σήμερα το μεσημέρι από την Αστυνομία.

Στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκε χθες (30-05-2019) ενταφιασμένη η σωρός του εξαφανισθέντα, σε αγροτική έκταση στην ευρύτερη περιοχή του χωριού Ανατολικό Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρθηκε πρόκειται για ανθρωποκτονία με δράστη 46χρονο άντρα ο οποίος συνελήφθη έπειτα από σχετικό Εντάλματος της 5ης Τακτικής Ανακρίτριας Θεσσαλονίκης.

Ο Προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Θεσσαλονίκης, του τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας , Α/Β’ Χρήστου Δημητρακόπουλου δήλωσε σχετικά:

«Σήμερα κλείνει ένας κύκλος ερευνών για τον εντοπισμό 59χρονου ημεδαπού που είχε εξαφανιστεί το Νοέμβριο του 2016 από την περιοχή της Χαλάστρας.

Η υπόθεση αφορά σε ανθρωποκτονία, την οποία εξιχνίασαν, στο πλαίσιο ερευνών, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 46χρονος άνδρας, ο οποίος συνελήφθη δυνάμει σχετικού Εντάλματος για ανθρωποκτονία με πρόθεση.

Αναλυτικότερα, χθες (30-05-2019), αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, έχοντας επικεντρώσει τις έρευνές τους σε αγροτική έκταση του χωριού Ανατολικό Θεσσαλονίκης, ζήτησαν τη συνδρομή και τη συνεργασία ομάδας επιστημόνων - ερευνητών του ΑΠΘ για την εξερεύνηση του υπεδάφους με εξειδικευμένη μέθοδο.

Υπό τον συντονισμό του Διευθυντή του εργαστηρίου εφαρμοσμένης γεωφυσικής του Τμήματος Γεωλογίας, πραγματοποιήθηκε γεωφυσική διασκόπηση σε μεγάλη αγροτική έκταση πέραν των ορίων ιδιοκτησίας του δράστη. Αποτέλεσμα ήταν ο εντοπισμός φορτηγού οχήματος του θύματος σε βάθος και μάλιστα σε θέση ανατροπής.

Εξεταζόμενος ο δράστης, ομολόγησε την πράξη του, ενώ υπέδειξε σημείο πλησίον του ανευρεθέντος οχήματος, όπου είχε ενταφιάσει τη σωρό του εξαφανισθέντα, η οποία εντοπίστηκε και ανασύρθηκε έπειτα από εκσκαφή που πραγματοποιήθηκε με σκαπτικό μηχάνημα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης».