Μάχη για τη ζωή του δίνει ο δολοφόνος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο δολοφόνος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Στην εντατική ο «Φτερωτός Μαραντόνα»

Στη Μονάδα Εντατική Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Τιράνων νοσηλεύεται φρουρούμενος ο «Φτερωτός Μαραντόνα», ο ένας από τους δύο δράστες της δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ο 32χρονος καταζητούμενος στην Ελλάδα, συνελήφθη από τις αλβανικές αρχές το βράδυ της Κυριακής, μετά από συμπλοκή που είχε εκεί με αντίπαλη ομάδα παρανόμων, οι οποίοι έστησαν ενέδρα σε εκείνον και στον 22χρονο συνεργό του.

Ο συνεργός του έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών, ενώ ο επονομαζόμενος «Φτερωτός Μαραντόνα», για τις επιδόσεις του στο ποδόσφαιρο, τραυματίστηκε σοβαρά.

Οι γιατροί του νοσοκομείου Τιράνων δίνουν μάχη για να κρατήσουν ζωντανό τον Αλεξάντερ Μάτα, καθώς η κατάστασή του κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη όπως αναφέρθηκε στο δελτίο ειδήσωεν του STAR.

Οι ελληνικές αρχές έχουν εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης μετά από την εξιχνίαση της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στην οποία συμμετείχε μαζί με τον Ιμπραχήμ Μπραχιμάι.

Ο Μπραχιμάι είχε συλληφθεί από την αστυνομία σε καταυλισμό Ρομά στην Πάτρα, πριν προλάβει να διαφύγει στην Αλβανία, όμως ο Μάτα είχε καταφέρει να εξαφανιστεί στην Αλβανία.

Ο 32χρονος, πρώην φέρελπις ποδοσφαιριστής σε ομάδα της Αρκαδίας, εδώ και δύο χρόνια διέφευγε της σύλληψης. Στην Αλβανία που βρήκε καταφύγιο πραγματοποιούσε ληστείες σε τράπεζες και κοσμηματοπωλεία, ενώ δε δίσταζε να πραγματοποιεί ληστείες τόσο στην Αττική, όσο και στην Πελοπόννησο.

Τελευταία ληστεία που είχε πραγματοποιήσει και είχε ταυτοποιηθεί από την αστυνομία, ότι συμμετείχε σε αυτήν, ήταν σε κοσμηματοπωλείο στους Αμπελόκηπους τον περασμένο Φεβρουάριο, όπου είχε χαστουκίσει την ιδιοκτήτρια γιατί πίστεψε ότι προσπάθησε να ειδοποιήσει την αστυνομία.

Κάμερες κλειστού κυκλώματος τον είχαν καταγράψει να κρατά ένα ημιαυτόματο όπλο τύπου «Ούζι» και να απειλεί την ιδιοκτήτρια και από αυτές τις εικόνες οι αρχές τον είχαν ταυτοποιήσει.

Πριν από αυτό, είχε εντοπιστεί αποτύπωμά του σε ληστεία τράπεζας στη Μεσσηνία, από όπου οι δράστες είχαν διαφύγει με ένα κλεμμένο αυτοκίνητο από το Ρέθυμνο της Κρήτης.

Η πρώτη του όμως εμφάνιση μετά από τη εξιχνίαση της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου και τη σύλληψη του Μπραχιμάι ήταν τον Ιούνιο του 2018 σε ληστεία κοσμηματοπωλείου στου Ζωγράφου, όπου είχε αφήσει ένα σημείωμα για την αστυνομία.

(Φωτογραφία αρχείου)