Πρόσωπο «κλειδί» στην υπόθεση Novartis βάζει στην κατάθεσή του ύποπτος

Πρόσωπο «κλειδί» στην υπόθεση Novartis βάζει στην κατάθεσή του ύποπτος

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος εξηγήσεων μη πολιτικών προσώπων. Ακολουθούν Λοβέρδος -Σαλμάς

Πρόσωπο «κλειδί» στην υπόθεση της Novartis βάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, στο κάδρο διαφημιστής ο οποίος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου στο πλαίσιο της έρευνας από τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς.

Ο κύκλος των εξηγήσεων για τα πέντε πρώτα μη πολιτικά πρόσωπα έκλεισε με τους αρμόδιους εισαγγελείς να καλούνται να αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους την ώρα που βάζουν στο «μικροσκόπιο» όσα εμφανίζεται να αναφέρει σε υπόμνημα του ο εκδότης και ιδιοκτήτης διαφημιστικής εταιρίας που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε ως «πλυντήριο» για τη διακίνηση μαύρου χρήματος από την Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις εξηγήσεις του ο διαφημιστής εμφανίζεται να ισχυρίστηκε πως από το περίπου 1 εκατ. ευρώ που πέρασαν από την εταιρία του από το 2009 έως το 2014 επέστρεψε πάνω από 400.000 ευρώ σε συγκεκριμένο στέλεχος της Novartis, που παίζει κομβικό ρόλο στην δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης. Μάλιστα, φέρεται να διευκρίνισε ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν είναι ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της φαρμακοβιομηχανίας Κωνσταντίνος Φρουζής, με τον οποίο ουδέποτε ήρθε σε επαφή, αλλά άλλο που σχετιζόταν με τη διανομή του διαφημιστικού «πακέτου».

Όπως εμφανίζεται να αναφέρει στο υπόμνημα του ο διαφημιστής όλα ξεκίνησαν το 2009 όταν το συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο κατονόμασε, του ζήτησε να του επιστρέφει μέρος των χρημάτων από τη διαφήμιση που λάμβανε πράγμα που έκανε στα χρόνια που ακολούθησαν. Ο διαφημιστής φέρεται να ισχυρίστηκε πως στη συνέχεια αντιλήφθηκε ότι το στέλεχος της Novartis έπαιρνε τα χρήματα εν αγνοία της εταιρίας τονίζοντας ότι ποτέ δεν έγινε αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα.

Ο διαφημιστής στις εξηγήσεις του , σύμφωνα με πληροφορίες, υπεραμύνθηκε των ενεργειών της εταιρίας του λέγοντας πως δεν υπήρξε καμία υπερτιμολόγηση αλλά ούτε και εικονικότητα στις συναλλαγές του με τη Novartis.

Υπενθυμίζεται ότι η αυλαία για τα πολιτικά πρόσωπα, που έχουν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου, ανοίγει στις 30 Μαΐου με τον Ανδρέα Λοβέρδο ενώ στις 3 Ιουνίου ακολουθεί ο Μάριος Σαλμάς, χωρίς ωστόσο, να αποκλείεται να ζητήσουν και νέες προθεσμίες για να προετοιμάσουν τις εξηγήσεις τους.

Παρακαλούμε περιμένετε ...