Στις 19 Ιουνίου η απόφαση για την δολοφονία του Γρηγορόπουλου

Στις 19 Ιουνίου η απόφαση για την δολοφονία του Γρηγορόπουλου

Ολοκληρώθηκε η δικαστική διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας

Ολοκληρώθηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας η ακροαματική διαδικασία της δίκης σε δεύτερο βαθμό των πρώην ειδικών φρουρών, Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια τον Δεκέμβριο του 2008.

Η δίκη διήρκεσε περισσότερα από 4 χρόνια, με συνεχείς αναβολές και αρκετές εντάσεις. Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα lamiareport.gr, η τελευταία συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης του Βασίλη Σαραλιώτη, με την πρόεδρο του Δικαστηρίου να ανακοινώνει, ότι η απόφασή τους θα ανακοινωθεί στις 19 Ιουνίου και αφού προηγηθεί η διάσκεψη των ένορκων και τακτικών δικαστών.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, οι συνήγοροι των κατηγορούμενων έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν τον καταλογισμό ελαφρυντικών, σε μια διαδικασία που μπορεί να ολοκληρωθεί το απόγευμα της ίδιας ημέρας, όπως ανέφερε η Πρόεδρος. Αναφορικά με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης του Βασίλη Σαραλιώτη, υποστήριξαν ότι ο εντολέας τους δεν είχε καμία απολύτως ανάμειξη στις ενέργειες Κορκονέα και ζήτησαν την απαλλαγή του.

Πρωτόδικα ο Επαμεινώνδας Κορκονέας είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας σε ισόβια, καθώς είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και είναι κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού. Ο Βασίλης Σαραλιώτης καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη, επίσης χωρίς ελαφρυντικά, ωστόσο αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους το 2012.