Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο Δημαρχείο Περιστερίου

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο Δημαρχείο Περιστερίου

Πέταξαν μπογιές στην πρόσοψη του κτιρίου

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο Δημαρχείο Περιστερίου σήμερα το πρωί, δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα athens.indymedia.org. Σε αυτήν, η ομάδα «Μασόβκα» εξηγεί τους λόγους της επίθεσης με μπογιές στην πρόσοψη του κτιρίου, που σημείωθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (20/05).

Απόσπασμα της ανάληψης ευθύνης αναφέρει:

«Στις 17 Απριλίου, ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, ένα μήνα δηλαδή, πριν τις επερχόμενες εκλογές της 26ης Μαΐου παραχώρησε το συνεδριακό κέντρο Περιστερίου (ΚΥΒΕ) στον ακροδεξιό Βελόπουλο για να διαχύσει ελεύθερα το ρατσιστικό του δηλητήριο και να παίξει τις πιθανότητες της «Ελληνικής λύσης» να διασφαλίσει ένα κομμάτι απο την πίτα της κοινοβουλευτικής εξουσίας. Προσπάθεια που εν τέλει ματαιώθηκε λόγω της αντιφασιστικής παρέμβασης ντόπιων συντρόφων και κατοίκων που ύψωσαν αναχώματα όπως ακριβώς συνέβη και στον Βύρωνα, την Νίκαια και τον Υμμητό...

Η απόφαση μας, λοιπόν να επισκεφθούμε το Δημαρχείο Περιστερίου κινείται σε δύο μέτωπα:

Εκείνο της επίθεσης σε όσους επιλέγουν να φιλοξενούν τον φασισμό στις γειτονιές μας παρέχοντας του κοινωνικό βήμα για να αναπαράγεται. Και εκείνο της συμβολικής αναρχικής δράσης για την προώθηση της μαζικής αποχής απο τις εκλογές.

Παλεύουμε λοιπόν απο το μετερίζι των εκμεταλλευόμενων και καλούμε όσους θέλουν να συνταχθούν σε αυτόν τον αγώνα να οργανωθούν σε στέκια γειτονιάς, κοινότητες και συλλογικότητες αγώνα.

Υ.Γ. Η δράση αφιερώνεται στον αμετανόητο επαναστάτη/αντάρτη πόλεων Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος θα διαβεί όρθιος για έβδομη φορά τη πύλη των κατέργων της αστικής «δημοκρατίας» για μια μικρή ανάσα ελευθερίας. Όρθιος αλλά λαβωμένος, γιατί μπορεί μεν να μην εκτελέστηκε η θανατική ποινή στην οποία τον καταδίκασαν, από την άλλη δε όλοι όσοι εκ του κρατικού εσμού συναποφάσισαν στο κόψιμο της άδειάς του, συνέβαλαν στην ίσως αμετάκλητη κλόνιση της υγείας του».

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος