Ο Βαγγέλης Μαρινάκης απαντά για το Noor One

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης απαντά για το Noor One

Ο επιχειρηματίας «με το χέρι στη καρδιά» έδωσε την απάντηση του στον Αντώνη Σρόιτερ

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κάθισε απέναντι από τον Αντώνη Σρόιτερ στην εκπομπή Αυτοψία, το βράδυ της Τετάρτης και ρωτήθηκε για όλα.

Η συζήτηση δεν μπορούσε να μην φτάσει και στην υπόθεση του Noor 1 αλλά και στα όσα έχουν ειπωθεί από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το συγκεκριμένο θέμα.

«Όσο εμπλέκεται ο Τσίπρας με το Noor 1 άλλο τόσο εμπλέκομαι κι εγώ. Δεν ντρέπομαι ποτέ ούτε για τους φίλους μου ούτε για το τι έχω κάνει μέχρι σήμερα. Την οικογένεια Μητσοτάκη τη γνώρισα μέσω του αείμνηστου πατέρα μου ο οποίος έχει στενές σχέσεις με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Τον είχα σε μεγάλη εκτίμηση. Ήταν ένας άνθρωπος που έχει επαληθευθεί πάρα πολλές φορές. Είμαι πολύ χαρούμενος που τον γνώρισα.

Τα δικά μου παιδιά είναι υπερήφανα για τη δουλειά του πατέρα τους. Τα παιδιά βλέπουν έναν άνθρωπο που δουλεύει σκληρά και καθημερινά και δημιουργεί. Δεν μπορώ να πω το ίδιο για τον κ. Τσίπρα. Λίγο πριν γεννηθεί ο κ. Τσίπρας και λίγο μετά, οι εταιρείες του πατέρα του είχαν πάρα πολλά κέρδη. Και έχουν να κάνουμε με κέρδη από εργολαβίες που πήραν επί χούντας. Υπάρχουν ισολογισμοί. Ο κ Τσίπρας προέρχεται από μια οικογένεια που πλούτισε από τη χούντα. Δεν μπορεί να είναι περήφανος γι’ αυτό» ανέφερε ο κ. Μαρινάκης.

Στη συνέχεια της συζήτησης του ο επιχειρηματίας απάντησε, όπως είπε: «με το χέρι στη καρδιά» πως δεν έχει καμία σχέση με το συγκεκριμένο θέμα.

«Είναι πολύ σοβαρό και ό,τι πιο άσχημο μπορεί να κάνει κάποιος άνθρωπος. Δεν έχω ουδεμία σχέση. Μία εφημερίδα χρειάζεται χαρτί να τυπωθεί. Ένας σταθμός κάμερες. Ο ιδιοκτήτης διαλέγει τους προμηθευτές που θα συνεργαστεί και μέσω τράπεζας στέλνει τα χρήματα για την παραλαβή. Μετά από ένα χρόνο η εταιρεία εμπλέκεται με υπόθεση ναρκωτικών. Τι σχέση έχει με τον ιδιοκτήτη της εφημερίδας που αγόρασε το χαρτί. Από τη συγκεκριμένη εταιρεία έγιναν δύο εμβάσματα και αγοράσαμε πετρέλαιο για τα πλοία μας. Ο ιδιοκτήτης αυτής της εταιρείας είχε εμπλοκή σε μία μεγάλη υπόθεση ναρκωτικών. Όλα έχουν ελεγχθεί και δεν έχει βρεθεί το παραμικρό. Έχει γίνει ένα δικαστήριο και το όνομά μας δεν υπάρχει πουθενά (εταιρείας μας και δικό μου). Υπάρχουν αμερικανικές αρχές και εκθέσεις στις οποίες δεν αναφερόμαστε πουθενά.

Ήταν μία σκευωρία στημένη από συγκεκριμένους ανθρώπους για να μας κάνουν κακό και να φτιάξουν μια ατζέντα που χρησιμοποιούν σήμερα.

Όσοι και πολιτικοί είχαν ανάμιξη σε αυτήν την ιστορία θα πληρώσουν ακριβό τίμημα. Έχω προσφύγει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο και στα ελληνικά δικαστήρια.

Ο νόμος που έχει ψηφιστεί, γράφει ρητά ότι δεν μπορεί πολιτικό πρόσωπο να κάνει αναφορά σε μία υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο πρωθυπουργός παραβιάζει καθημερινά αυτό το νόμο για να καλύψει την ανυπαρξία του και να φτιάξει την ατζέντα του. Είναι επικίνδυνος . Δεν θα το επιτρέψω και θα δείτε σύντομα την κατάληξη αυτής της ιστορίας. Θα τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Δεν μπορεί η κυβέρνηση να θέλει να επηρεάσει υπηρεσίες / φορείς του κράτους εναντίον μου. Δεν το συναντάς σε δημοκρατικές χώρες αυτό συχνά. Δεν έχουν βρει τίποτα. Ο Μαρινάκης δεν φοβάται κανέναν. Ας συνεχίσουν.» ανέφερε.