Μαρινάκης: Η σύγκρουσή με τον ΣΥΡΙΖΑ και όσα την προκάλεσαν

Μαρινάκης: Η σύγκρουσή με τον ΣΥΡΙΖΑ και όσα την προκάλεσαν

Συνέντευξη εφ'όλης της ύλης στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha

Στην εκπομπή «Αυτοψία» του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA φιλοξενήθηκε το βράδυ της Πέμπτης ο Βαγγέλης Μαρινάκης, μιλώντας σε μία συνέντευξη εφ'όλης της ύλης.

Αρχικά ο κ. Μαρινάκης, ρωτήθηκε για τα γεγονότα που οδήγησαν στη σύγκρουσή του με τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η σύγκρουση αυτή δεν ξεκίνησε από εμένα. Είχαμε μία καλή σχέση από την ημέρα που ξεκίνησε η διαδικασία για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Πίστευα ότι ήταν σωστή και συμμετείχα. Με τη συμμετοχή μας μάλιστα και τον τρόπο μας, ο διαγωνισμός είχε αίσιο τέλος προς το πρώτο του σκέλος. Μετά ακυρώθηκε με την απόφαση του ΣτΕ.

Επιπλέον όταν ξεκίνησε η διαδικασία για την πώληση του ΔΟΛ, θέλησα να συμμετάσχω για να σώσω τις δύο ιστορικές εφημερίδες και να μην κλείσουν. Εκεί άρχισαν τα προβλήματα.

Έχω μάθει στις επιχειρήσεις και στη ζωή μου, όταν έχω συνέταιρο να αποφασίζω ή να συναποφασίζω αλλά δεν θα έκανα τον «λαγό» για κανένα πολιτικό παιχνίδι ή τον κολαούζο οποιασδήποτε κυβέρνησης ή κόμματος. Πίστευα ότι χρειάζονταν στον τόπο οι δύο εφημερίδες.

Ο κ. Τσίπρας και το επιτελείο του είχαν βάλει σκοπό της ζωής τους να κλείσει το Mega. Ήθελαν να κλείσουν και τις δύο εφημερίδες ή να τις αγοράσει κάποιος άλλος άνθρωπος ώστε να είναι σαν το Έθνος, το Documento ή τη Νέα Σελίδα.

Υπάρχουν διευθυντές που είχα αποφασίσει να τους εμπιστευτώ για να προχωρήσουμε σε αυτήν την προσπάθεια και οποιονδήποτε ήθελε να προτείνει η κυβέρνηση ή καποιο κόμμα θεσμικά, δεν είχα αντίρρηση να συζητήσω. Αλλά να συζητάμε για εντολή απομάκρυνσης διευθυντικών στελεχών ή δημοσιογράφων με μεγάλη διαδρομή, δεν θα το συζήταγα».