Ξεκαθαρίζει τη θέση της η Ένωση Φωτορεπόρτερ για τον υιό Βούτση

Ξεκαθαρίζει τη θέση της η Ένωση Φωτορεπόρτερ για τον υιό Βούτση

Η φωτογραφία που διακινήθηκε στο διαδίκτυο προκάλεσε αναταραχή και εξέδωσαν επίσημη ανακοίνωση

Τη θέση της ξεκαθαρίζει η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε σχετικά με φωτογραφία που διακινήθηκε στο διαδίκτυο και απεικονίζει τον γιο του του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, ανάμεσα στους προσαχθέντες έπειτα από επίθεση με βόμβες μολότοφ στη διμοιρία των ΜΑΤ που φυλάσσει τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου το βράδυ του Σαββάτου.

«Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας θέλει να διευκρινίσει κατηγορηματικά ότι η φωτογραφία, που κυκλοφορεί στα ΜΜΕ με τον γιο πολιτικού που φέρεται να συνελήφθη σε επεισόδια δεν είναι επαγγελματία φωτορεπόρτερ μέλους της ΕΦΕ. Ως εκ τούτου διαχωρίζουμε την θέση μας με οποιονδήποτε άλλον που εκμεταλλεύεται την ιδιότητα του φωτογράφου και θέτει σε κίνδυνο την ακεραιότητα των μέλλων της ΕΦΕ» αναφέρει το Δελτίο Τύπου της Ένωσης.

Υπενθυμίζεται, ότι το βράδυ του Σαββάτου (18/4), η Αστυνομία προχώρησε σε επτά προσαγωγές υπόπτων ατόμων, μετά από επίθεση ομάδας με βόμβες μολότοφ στη διμοιρία των ΜΑΤ που φυλάσσει τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου. Την Κυριακή (19/4) έγινε γνωστό πως ανάμεσα στους συλληφθέντες, οι οποίοι λίγη ώρα αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι αφού δεν προέκυψαν εις βάρος τους στοιχεία) ήταν και ο γιος του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση.

Σχολιάζοντας την προσαγωγή του γιου του Νίκου Βούτση, συνεργάτες του ανέφεραν πως: «δεν είχε καμία σχέση με τον χώρο και τον χρόνο των επεισοδίων γι’ αυτό και δεν υπήρξε καμία κατηγορία και αφέθηκε ελεύθερος».

(φωτογραφία αρχείου)