Ελεύθεροι με όρους νεαροί που κατηγορούνται για επίθεση σε σύνδεσμο του Άρη

Ελεύθεροι με όρους νεαροί που κατηγορούνται για επίθεση σε σύνδεσμο του Άρη

Οι κατηγορούμενοι, ηλικίας 22 έως 26 ετών, αρνήθηκαν τις εις βάρος τους αποδιδόμενες πράξεις

Ελεύθεροι υπό όρους αφέθηκαν μετά την απολογία τους στην β' τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, οι πέντε νεαροί, φερόμενοι ως οπαδοί του ΠΑΟΚ, που είχαν συλληφθεί για την επίθεση, την περασμένη Πέμπτη, εναντίον συνδέσμου οπαδών του 'Αρη, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, με αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ, πυρσούς, ξύλα και άλλα αντικείμενα.

Οι κατηγορούμενοι, ηλικίας 22 έως 26 ετών, αρνήθηκαν τις εις βάρος τους αποδιδόμενες πράξεις, επαναλαμβάνοντας ότι βρέθηκαν στην περιοχή πίνοντας καφέ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως γνωμοδοτήσεων αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι με τους εξής περιοριστικούς όρους: αυτοπρόσωπη εμφάνιση στις αρχές κάθε μήνα σε αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής τους και κάθε φορά που αγωνίζεται η ομάδα του ΠΑΟΚ, όπως επίσης απαγόρευση προσέγγισης σε συνδέσμους οπαδών του «δικεφάλου του Βορρά» και του Άρη.

Εις βάρος τους είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και πέντε πλημμελήματα. Συγκεκριμένα οι πράξεις που τους βαρύνουν αφορούν την έκρηξη, την προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών, τη διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, την απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη τελεσθείσα και σε απόπειρα, τη διατάραξη κοινής ειρήνης, την παράβαση του νόμου περί φωτοβολίδων και την παράνομη οπλοφορία.

Η δικογραφία τούς καταλογίζει ότι συμμετείχαν σε ομάδα περίπου 50 κουκουλοφόρων -από τους οποίους κάποιοι έφεραν διακριτικά του ΠΑΟΚ- που επιτέθηκαν στα γραφεία του συνδέσμου του Άρη, με συνέπεια να τραυματιστεί ελαφρά ένας ανήλικος, που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο σημείο. Αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης αντιμετώπισης αθλητικής βίας Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή συναδέλφου τους που εκείνη την ώρα ήταν εκτός υπηρεσίας, τους εντόπισαν λίγη ώρα μετά την επίθεση (στην ίδια περιοχή) και τους συνέλαβαν. Στην κατοχή τους βρέθηκαν μαχαίρια, ξύλα, γάντια και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Για την παραπομπή τους ή μη σε δίκη αναμένεται να αποφανθεί το προσεχές διάστημα το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.