Σε ιατρείο γυναικολόγου- μαιευτήρα έκανε παρέμβαση ο Ρουβίκωνας

Σε ιατρείο γυναικολόγου- μαιευτήρα έκανε παρέμβαση ο Ρουβίκωνας

Τον κατηγορεί πως ζητά αμοιβή για τοκετό σε δημόσιο νοσοκομείο

Παρέμβαση στο ιατρείο γυναικολόγου- μαιευτήρα τον οποίο κατηγορεί πως ζητά αμοιβή 800 ευρώ για τοκετό σε δημόσιο νοσοκομείο πραγματοποίησε ομάδα μελών του Ρουβίκωνα σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε σε ιστοσελίδα του αντιαξουσιαστικού χώρου αργά χθες το βράδυ.

Η αναρχική συλλογικότητα, μάλιστα, δημοσιοποίησε και ένα βίντεο στο τέλος του οποίου φαίνεται να επιβεβαιώνεται ο ισχυρισμός πως ο συγκεκριμένος γιατρός ζητάει το συγκεκριμένο ποσό. Στο πρώτο μέρος του βίντεο ακούγεται ο έντονος διάλογος που έχει ο γιατρός με κάποια από τα μέλη της συλλογικότητας.

Στο κείμενο που συνοδεύει το βίντεο ο «Ρουβίκωνας» τονίζει πως «Ας μας πεί (σσ: αναφέρει το επίθετο του μαιευτήρα) για ποιο λόγο ζητάει αμοιβές ύψους 800 ευρώ από ανθρώπους που επέλεξαν να του εμπιστευτούν την υγεία τους , που δεν έχουν τη δυνατότητα ή τη βούληση να πληρώσουν για μια υπηρεσία που τυπικά τους παρέχεται δωρεάν. Άνθρωποι με επείγοντα προβλήματα υγείας που χρήζουν άμεσης επέμβασης ή εγκυμονούσες γυναίκες που βιώνουν την αγωνία για το αν θα “πέσουν σε καλά χέρια”, ασθενείς που αναμένουν στον πόνο ή έρχονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο του θανάτου βρίσκονται στο έλεος ορισμένων κορακιών που θα αποφασίσουν για τη ζωή και το θάνατο με κριτήριο την πληρωμή που θα λάβουν» και καταλήγει: «Δεν περιμένουμε κανένα κράτος να σπάσει το απόστημα της διαφθοράς όπως αρέσκονται να εξαγγέλλουν οι πολιτικοί του προϊστάμενοι. Το απόστημα αυτό θα το σπάσουμε εμείς, οι καταπιεσμένοι και καταπιεσμένες μέσα από την αυτο-οργάνωση και τους ανυποχώρητους αγώνες σε κάθε πεδίο που επηρεάζει την καθημερινότητά μας. Δεν υπάρχουν ήρωες και σωτήρες».