Τα λάθη που «πρόδωσαν» τον 54χρονο για την αδέσποτη σφαίρα στην 8χρονη

Τα λάθη που «πρόδωσαν» τον 54χρονο για την αδέσποτη σφαίρα στην 8χρονη

Απολογείται σήμερα στον ανακριτή

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον τραυματισμό της μικρής Αλεξίας στις Θεσπιές Βοιωτίας από αδέσποτη σφαίρα την ώρα που δίνει την δική της μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star o 54χρονος κατηγορούμενος προσπάθησε να δώσει  στις αρχές απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα όπως «Γιατί όταν κατάλαβε τι έχει συμβεί δεν παραδόθηκε αμέσως; Γιατί έκρυψε το όπλο; Γιατί κατείχε παράνομα όπλο;».

Την ίδια ώρα, ειδικός πραγματογνώμονας εξηγεί την πορεία της μοιραίας σφαίρας, που κατάφερε να διανύσει σχεδόν 490 μέτρα.

«Έχουμε μία ανοδική καμπύλη πορεία όπως κινείται το βλήμα όταν εξέρχεται από την κάνη. Σταμάτησε περίπου στα 1200 μέτρα η κινητική του ενέργεια, εξαντλήθηκε η κινητική του ενέργεια, έπεσε με την επιτάχυνση της βαρύτητας, και το βλήμα σε αυτό το σημείο που πέφτει, κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι ικανό να προκαλέσει θανατηφόρο ή τραυματικό αποτέλεσμα» αναφέρει στο Star ο βαλλιστικός αναλυτής, Γιώργος Ραυτογιάννης,

Πώς έφθασαν οι αρχές στα ίχνη του

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, λίγη ώρα μετά τον τραυματισμό της μικρής Αλεξίας ο κατηγορούμενος  παίρνει το όπλο άρον άρον, μπαίνει στο αυτοκίνητο και το μεταφέρει  στην Αθήνα.

Το κρύβει στην δεξαμενή του σπιτιού του και επιστρέφει  στο Λεονταρι.

Στις επτά και μισή το απόγευμα οι αστυνομικοί φθάνουν στο σπίτι του. Όλοι τους φέρονται  να ισχυρίζονται ότι δεν άκουσαν πυροβολισμούς. Ο κατηγορούμενος όμως είναι αγχωμένος και κινεί τις υποψίες. Την επόμενη ημέρα βρίσκουν κάλυκα σε γλάστρα του σπιτιού του. Ο 54χρονος σπάει. Παραδέχεται ότι πυροβολούσε στο πασχαλινό γλέντι. Οδηγεί ο ίδιος τους αστυνομικούς στην Αθήνα εκεί όπου είχε κρύψει το όπλο.

Ο κατηγορούμενος κρατείται στο αστυνομικό τμήμα Θήβας και αύριο το μεσημέρι θα απολογηθεί στον ανακριτή.

Παρακαλούμε περιμένετε ...