Ο Αύγουστος Κορτώ απαντά στις ειρωνείες για την απόπειρα αυτοκτονίας του

Ο Αύγουστος Κορτώ απαντά στις ειρωνείες για την απόπειρα αυτοκτονίας του

Ο συγγραφέας κάνει λόγο για «χυδαιότητα»

Μετά την ειρωνική τοποθέτηση του υποψήφιου ευρωβουλευτή με το Ποτάμι και συγγραφέα, Θανάση Χειμώνα, για την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε έναν χρόνο πριν ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ σε νέα ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook έδωσε μια σύντομη απάντηση.

«Η χυδαιότητα πληγώνει την αλήθεια όσο το φτέρνισμα το βουνό» έγραψε το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης ο Αύγουστος Κορτώ, μετά και τη δεύτερη ανάρτηση του Θανάση Χειμωνά με την οποία επιχείρησε να δώσει εξηγήσεις για το πρώτο σχόλιό του.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι έγραψε συγκεκριμένα: «Αγαπητοί φίλοι, πριν λίγο έκανα απόπειρα αυτοκτονίας επειδή ήμουν χάλια κι έτσι. Θα ποστάρω σχετική φωτό στις 26 Μαΐου για να με ψηφίσετε στις εκλογές. Σας μερσώ».

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για αυτή του την ανάρτηση ο υποψήφιος ευρωβουλευτής επανήλθε με δεύτερη και μεγαλύτερη ανάρτηση:

«Να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Το πρόβλημα της ψυχικής υγείας, της βαριάς κατάθλιψης που μπορεί να οδηγήσει σε απόπειρες αυτοκτονίας (φυσικά δεν είναι όλες οι απόπειρες ίδιες-κάποιες γίνονται στα χαρτιά) είναι πολύ σοβαρό και απασχολεί εκατομμύρια συνανθρώπους μας. Άνθρωποι που ζουν ανάμεσά μας δίνουν καθημερινά κυριολεκτικά μάχες επιβίωσης. Στην καλύτερη περίπτωση με τη βοήθεια ειδικών, συγγενών και φίλων, συχνά ολομόναχοι, προσπαθώντας παράλληλα να σταθούν με αξιοπρέπεια.

Το θέμα αυτό λοιπόν είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΟΒΑΡΟ και η εκμετάλλευσή του για συλλογή λάικς και θλιμμένων ιμότικον, συνοδεία πάντα με τοποθέτηση προϊόντος είναι ΧΥΔΑΙΑ. Ακόμα περισσότερο η (ετεροχρονισμένη) διαφήμιση μιας απόπειρας ( ; ) αυτοκτονίας στο Facebook είναι και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ.

Αν θέλετε το καταλαβαίνετε αυτό. Αλλιώς μπορείτε να κατασκευάσετε ξανά την εικόνα του κ@λόπαιδου του Χειμωνά που κοροϊδεύει (sic) τους αυτόχειρες. Στην τελική βρίστε με όσο θέλετε. Δεν θα είναι η πρώτη φορά».

Στη συγκλονιστική εξομολόγησή του ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Πριν ένα χρόνο, έπειτα από σκληρή, πολύμηνη μάχη με την κατάθλιψη, προσπάθησα να δώσω τέλος στη ζωή μου. Στα πέντε λεπτά, το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, που είχε καμφθεί σε μια στιγμή απελπισίας, επανήλθε βρυχώμενο, και κάλεσα ασθενοφόρο».

Ανάρτησε μάλιστα μία φωτογραφία από το νοσοκομείο και σημείωνε: «Σήμερα - έχοντας επιστρέψει απ' τον ζόφο - σας απλώνω το χέρι. Αύριο, μπορεί να μου το απλώσετε εσείς. Δείξτε, λοιπόν, στον εαυτό σας, την αγάπη και την επιείκεια που του αξίζει. Σπάστε τη σιωπή, την αναίτια ντροπή».