Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες του Άγγελου Πυριόχου μετά το αεροπορικό

Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες του Άγγελου Πυριόχου μετά το αεροπορικό

Το ατύχημα που παραλίγο να του κοστίσει τη ζωή

Το σκληρό περιστατικό που παραλίγο να του κοστίσει τη ζωή, 29 χρόνια πριν, θυμήθηκε σήμερα, ημέρα των γενεθλίων του, ο Άγγελος Πυριόχος.

Ο δημοσιογράφος στις 19 Απριλίου 1990 είχε σοβαρό ατύχημα όταν το τετραθέσιο αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε μαζί με τον σκηνοθέτη, Βασίλη Βλαχοδημητρόπουλο, τη στιγμή που επιστρέφει από τη Σπάρτη, παρουσιάζει βλάβη στον κινητήρα. Αποτέλεσμα της βλάβης αυτής ήταν η πτώση του αεροπλάνου. Οι επιβάτες, μεταξύ τους και ο Άγγελος Πυριόχος μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, βαριά τραυματισμένοι.

Οι φωτογραφίες, που μοιράστηκε ο δημοσιογράφος με τους διαδικτυακούς τους φίλους μέσω του προσωπικού του προφίλ στο facebook είναι συγκλονιστικές.

«16 Απρίλιου 1990. Ξαναγεννήθηκα σε μια χαράδρα στον Πάρνωνα. Παραμένω αναχωρητής και έχω δώρο 29 γενέθλια και όση αγάπη κατάφερα να πάρω και να δώσω», γράφει και λίγο πιο κάτω σε σχόλιο αναφέρει: «Το μοιράζομαι μαζί σας σήμερα γιατί οι περισσότεροι δεν έχουν καταλάβει ότι η ζωή είναι μια κλωστή δώρο».

Το 2015, σε συνέντευξή που είχε παραχωρήσει στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο Άγγελος Πυριόχος είχε εξομολογηθεί: «Υποτίθεται πως είχα πεθάνει, αυτό μου το είπαν οι γιατροί πως ήμουν κλινικά νεκρός. Είδα πως είχαμε πάει κάπου με κάποιο ον που το είδαμε όλοι, το είδε και ο Βλαχοδημητρόπουλος (ο σκηνοθέτης που επέβαινε μαζί του στο αεροπλάνο), το είδε και το άλλο παιδί που ήταν δίπλα μας (νοσηλεύονταν στο ίδιο δωμάτιο του νοσοκομείου), ο Αλέξης. Είχαμε δει πως ήταν μία οντότητα δίπλα μας, κάτι σαν περίγραμμα. Εμένα με είχε πάει κάπου, τους άλλους τους είχε βοηθήσει απλώς, και όταν φτάσαμε εκεί πέρα (σ.σ εννοεί στον άλλο κόσμο), μου είπαν “Εσύ δεν είσαι Άγγελος, είσαι Ευάγγελος γύρνα πίσω».