«Αν η δολοφονία του Αλέξανδρου δεν τιμωρηθεί, θα υπάρξουν και άλλα θύματα»

«Αν η δολοφονία του Αλέξανδρου δεν τιμωρηθεί, θα υπάρξουν και άλλα θύματα»

Ολοκληρώθηκε η αγόρευση της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη Κορκονέα-Σαραλιώτη

Συνεχίστηκε και σήμερα η  συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας στη δίκη των πρώην ειδικών φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη για το φόνο του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008, στην οποία ολοκληρώθηκε η αγόρευση της συνηγόρου Πολιτικής Αγωγής Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε αναστάτωση όταν υπήρξε τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο Εφετείο, η οποία αποδείχθηκε φάρσα. Η δίκη, σύμφωνα με το lamiareport.gr, ξεκίνησε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, με τους τακτικούς δικαστές να ανακοινώνουν ότι δεν κάνουν δεκτό το αίτημα της κας Κωνσταντοπούλου για παράλληλη προβολή των εγγράφων της δικογραφίας, στοιχεία των οποίων ανέφερε στην αγόρευσή της.

Ακολούθησε έντονη αντιπαράθεση, με την συνήγορο Πολιτικής Αγωγής να κάνει λόγο για φαλκίδευση της σύνθεσης του Δικαστηρίου, αφού η απόφαση ήταν αποκλειστικά των τριών τακτικών δικαστών.

Παρ’ όλα αυτά η αγόρευση της κας Κωνσταντοπούλου συνεχίστηκε κανονικά. Υποστήριξε για μία ακόμη φορά τις θέσεις της Πολιτικής Αγωγής για καταδίκη των Κορκονέα και Σαραλιώτη σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση σημειώνοντας: «Η απονομή δικαιοσύνης και η αποκατάσταση δικαίου είναι πρόληψη για να μην υπάρξουν άλλοι Αλέξανδροι. Αν η δολοφονία του Αλέξανδρου δεν τιμωρηθεί σας λέω με ειλικρίνεια ότι θα υπάρξουν και άλλα τέτοια θύματα».

Μάλιστα η κα. Κωνσταντοπούλου διάβασε ένα ιδιόχειρο σημείωμα της μητέρας του Αλέξανδρου, με λεπτομέρειες από τις τελευταίες ημέρες του 15χρονου αγοριού.

Στο Δικαστήριο παραβρέθηκαν επίσης καθηγητές του νεκρού μαθητή.

Μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής, σειρά έχουν οι δικηγόροι των δύο κατηγορούμενων. Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του Επαμεινώνδα Κορκονέα, Βαγγέλη Ανδρούλα, και οι τρεις θα ολοκληρώσουν τις αγορεύσεις τους σε μία ημέρα, η οποία τελικά ορίστηκε την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019.

Αν το χρονοδιάγραμμα τηρηθεί, η απόφαση θα έχει ανακοινωθεί πριν τις εκλογές σύμφωνα με την Πρόεδρο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...