Μητροπολίτης Σεραφείμ: Πολιτική δίωξη σε βάρος του Αμβρόσιου

Μητροπολίτης Σεραφείμ: Πολιτική δίωξη σε βάρος του Αμβρόσιου

Ένθεος ο Κουρουμπλής σε αντίθεση με τα περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είπε

Για «πολιτική δίωξη» σε βάρος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου και για «καθεστωτική αντίληψη» σε βάρος του Παναγιώτη Κορουμπλή από τον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ μιλώντας σήμερα στον τ/σ ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στην κατηγορία για υποκίνηση μίσους που αντιμετωπίζει ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος, ο Σεραφείμ υποστήριξε, ότι αυτή δεν στοιχειοθετείται και υποστήριξε ότι «είναι πολιτική δίωξη». Συμπλήρωσε δε, ότι «ο νόμος με τον οποίο κατεδικάσθη, προϋποθέτει τρόπον διακινδύνευσης της σωματικής ακεραιότητας των ανθρώπων» και εξέφρασε την εκτίμησή του, ότι «η καταδίκη του θα αναιρεθεί στον Άρειο Πάγο».

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς είπε ακόμη, ότι «μπορεί να διαφωνεί κανείς με επιμέρους εκφράσεις του κ. Αμβρόσιου, η ουσία των λόγων του όμως είναι αυτή που κηρύσσει το Ευαγγέλιο» και συμπλήρωσε ότι «είναι ένας δυναμικός ιεράρχης, απόλυτα συνειδητοποιημένος άνθρωπος της εκκλησίας, εκφράζει τα ζώπυρα της πίστεως με έναν τρόπο που μπορεί κανένας να μη συμφωνεί, αλλά δεν έχει δόλο, έχει αναμορφώσει την ιστορική μητρόπολή του. Έχει αδαμάντινο ηθικό βίο, είναι κεκαθαρμένος, ηθικός».

Όσον αφορά τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή, με αφορμή την κριτική που δέχθηκε για τη συνάντησή του με τον Αμβρόσιο, έκανε λόγο για έναν αγωνιστή της ζωής, που «είναι ένθεος, αντίθετα με τα περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχουν μεταφυσικές ανησυχίες». «Ήμασταν», σημείωσε, «συμφοιτητές, έχασε από 11 χρονών το φως του, κατόρθωσε να υπερβεί την τυφλότητα και να έχει φως στη ζωή και την καρδιά του».

«Ο κ. Κουρουμπλής έκανε επίσκεψη στον ποιμενάρχη της περιοχής. Δεν ήταν κάτι τραγικό για αυτό το θόρυβο και τη μεγάλη καταφορά εναντίον του, δεν συντονίζουμε σήμερα τη ζωή μας με το είναι, αλλά με το φέρεσθαι… Πρόκειται για καθεστωτική αντίληψη που απέχει παρασάγγας από την ελευθερία» σημείωσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς.