Παραμένει στη θέση της στην εισαγγελία Διαφθοράς η Ελένη Τουλουπάκη

Παραμένει στη θέση της στην εισαγγελία Διαφθοράς η Ελένη Τουλουπάκη

Ανανεώνεται η θητεία της για ένα χρόνο

«Ναι» στην ανανέωση της θητείας της Ελένης Τουλουπάκη στη θέση της επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς είπε το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

Οκτώ από τους 11 δικαστές τάχθηκαν υπέρ της υποψηφιότητας της κ. Τουλουπάκη ανάβοντας με αυτό τον τρόπο το «πράσινο φως»για να συνεχίσει το έργο της στην Εισαγγελία σε μια χρονική στιγμή που συμπίπτει με εξελίξεις στην υπόθεση Novartis καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα σχετικά με την τύχη των δικογραφιών που παραμένουν ανοικτές και αφορούν σε πέντε πολιτικά πρόσωπα αλλά και της εξέτασης ,με την ιδιότητα του υπόπτου , των μη πολιτικών προσώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δυο μέλη του Ανώτατου Δικαστικού Συμβούλιο του Αρείου Πάγου ψήφισαν υπέρ της ανανέωσης της θητείας της κ. Τουλουπάκη για ένα χρόνο ενώ οι άλλοι έξι για δυο χρόνια.

Τρεις δικαστές ήταν αρνητικοί στην ανανέωση της θητείας της κ. Τουλουπάκη. Ενας εκ των αντεισαγγελέων εισηγήθηκε αλλα ονόματα από αυτά που είχαν πέσει στο τραπέζι με την εισαγγελεα του Αρείου Πάγου να υποστηρίζει, σύμφωνα με πληροφοριες, ότι δεν μπορούν να προταθούν πρόσωπα που δεν έχουν καν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Για τους έξι που ψήφισαν θετικά υπέρ της κ. Τουλουπακη για ανανέωση της θητείας της για δυο χρόνια, η εισαγγελεας κριθηκε ικανή να συνεχίσει, συμπεριλαμβάνοντας στην κρίση τους το γεγονος ότι είχε πολύ καλή έκθεση από τον επόπτη της αρεοπαγίτη στην οποια ανέφερε ότι η εισαγγελεας «Ανταποκρίνεται με επιτυχία στις απαιτήσεις των καθηκόντων της, ειδικότερα σε
χειρισμούς σοβαρών υποθέσεων.

Εργάζεται με ζήλο για τη βέλτιστη απόδοση των συνεργατών της».

Οι δύο αρεοπαγίτες που πρότειναν ανανέωση θητείας μόνο για ένα χρόνο, έλαβαν υποψιν τους την έρευνα για τη Novartis. Έκριναν ότι η κ. Τουλουπάκη πρέπει να παραμείνει στη θέση της για να την ολοκληρώσει. Τυχόν αλλαγή στο τιμόνι της Εισαγγελίας φέρονται να ανέφεραν, θα οδηγούσε σε μεγάλη καθυστέρηση λόγω του τεράστιου όγκου της δικογραφίας για την οποία θα έπρεπε να ενημερωθεί ο νέος εισαγγελέας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Τουλουπάκη απάντησε σε σχετικό ερώτημα πως πιστεύει ότι σε 6 μήνες θα έχει ολοκληρώσει την προκαταρκτική εξέταση για τη Novartis.