Αποφασίζει ο Άρειος Πάγος για τον ορισμό του Εισαγγελέα Εφετών

Αποφασίζει ο Άρειος Πάγος για τον ορισμό του Εισαγγελέα Εφετών

Θετική η Ελένη Τουλουπάκη στην ανανέωση της θητείας της

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου συνεδριάζει αύριο Πέμπτη προκειμένου να ορίσει τον Εισαγγελέα Εφετών που θα εποπτεύει την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, καθώς λήγει σήμερα η διετής θητεία της νυν επικεφαλής Εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη.

Η λήξη της θητείας της κ. Τουλουπάκη συμπίπτει χρονικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα σχετικά με την τύχη των δικογραφιών που παραμένουν ανοικτές και αφορούν σε πέντε πολιτικά πρόσωπα. Παράλληλα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως την ερχόμενη Παρασκευή ανοίγει ο κύκλος της εξέτασης των μη πολιτικών  προσώπων τα οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για τα αδικήματα, κατά περίπτωση, της απιστίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Η κ. Τουλουπάκη , που είχε εκλεγεί τον Απρίλιο του 2017 με συντριπτική πλειοψηφία 10 προς 1 για την θέση της επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, φέρεται να είναι θετική στην ανανέωση της θητείας της ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως εκδήλωσαν ενδιαφέρον να τη διαδεχθούν άλλοι δύο Εισαγγελικοί λειτουργοί.