«Καταδίωξαν το παιδί μου και το σκότωσαν»

«Καταδίωξαν το παιδί μου και το σκότωσαν»

Ένταση την πρώτη μέρα της δίκης για τον θάνατο οπαδού του ΠΑΟΚ

Σε τεταμένο κλίμα διεξάγεται από το πρωί στην κατάμεστη αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης η δίκη για το θάνατο του 24χρονου Νάσου Κωνσταντίνου, ο οποίος, επιστρέφοντας από αγώνα του ΠΑΟΚ, καταδιώχτηκε από ομάδες κουκουλοφόρων και στην προσπάθειά του να ξεφύγει παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο με συνέπεια να χάσει τη ζωή του.

Το περιστατικό συνέβη τον Απρίλιο του 2017 επί της οδού Αγίου Δημητρίου, στο ύψος της Οδοντιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, ενώ εκτός από τον 24χρονο Νάσο θύματα επίθεσης από τους ίδιους κουκουλοφόρους είχαν γίνει κι άλλοι οπαδοί του «Δικεφάλου». Για την υπόθεση κατέστησαν τελικά κατηγορούμενοι πέντε νεαροί άνδρες, ηλικίας 19 έως 31 ετών, που κάθονται στο εδώλιο, αντιμετωπίζοντας μεταξύ άλλων την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως από κοινού. Δυο εξ αυτών, μάλιστα, βρίσκονται σε καθεστώς προσωρινής κράτησης, μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή.

Παρά τα ισχυρά μέτρα της Αστυνομίας, εντός και εκτός του δικαστικού μεγάρου, υπήρξε ένταση, όταν κατά τη διάρκεια διακοπής της δίκης, άτομα που βρίσκονταν μέσα στο ακροατήριο επιτέθηκαν λεκτικά στους κατηγορούμενους, ενώ απείλησαν κάποιους από τους συνηγόρους υπεράσπισης. Πριν την έναρξη της αποδεικτικής διαδικασίας, εξάλλου, ακούστηκαν συνθήματα για τον άτυχο 24χρονο με πιο χαρακτηριστικό το «Νάσο ζεις για πάντα Παοκτσής».

Εξεταζόμενος ως μάρτυρας ο πατέρας του Νάσου Κωνσταντίνου κατέθεσε ότι οι δράστες «καταδίωξαν το παιδί μου και το σκότωσαν», αποδίδοντας την πράξη σε οπαδούς του Ηρακλή. «Το παιδί μου ξεκίνησε από την Κύπρο για δουλειά και συνδύασε την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη με τον αγώνα του ΠΑΟΚ» είπε ο μαυροντυμένος άνδρας και πρόσθεσε: «Μας πήραν τηλέφωνο και μας είπαν ότι ενεπλάκη σε τροχαίο και είναι στο νοσοκομείο. Ήρθαμε στο "Παπανικολάου", όπου μας είπαν ότι καταδιώχτηκε και στην προσπάθειά του να ξεφύγει έτρεξε για να μην τον σκοτώσουν, και τελικά τον σκότωσαν στο δρόμο».

Επικαλούμενος αυτόπτες μάρτυρες και φίλους του μοναχογιού του, που τον συνόδευαν εκείνη την ημέρα, κατέθεσε ότι (οι κουκουλοφόροι) ήταν περίπου επτά άτομα που «κρατούσαν σιδερογροθιές, λοστούς και ξύλα». «Δυο παιδιά πρόλαβαν να φύγουν. Έκαναν κλοιό στον γιο μου και ένα άλλο παιδί ώστε να μην μπορέσουν μα φύγουν. Υποχρεώθηκαν να μπουν στο οδόστρωμα. Στόχος τους ήταν να επιφέρουν το θάνατο».

Ο ίδιος συμπλήρωσε, επικαλούμενος πάντα όσα του μετέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, ότι οι δράστες ενήργησαν με μένος, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι όταν ο Νάσος βρισκόταν στο οδόστρωμα, χτυπημένος από το διερχόμενο όχημα, εκείνοι φώναξαν «δείτε τι σας κάνει η Θύρα 10». «Ο οδηγός του αυτοκινήτου είπε ότι είδε κάποιους να καταδιώκουν το παιδί μου αλλά και δεν μπόρεσε να αντιδράσει». Απαντώντας σε ερωτήσεις της εισαγγελέως, ο μάρτυρας είπε ότι ο γιος του επρόκειτο να πάρει ένα μήνα μετά το μοιραίο περιστατικό το πτυχίο του από την Κύπρο, ενώ έπαιζε πολλά χρόνια ποδόσφαιρο. «Όλη η κοινωνία στην Κύπρο ξέρει ποιος ήταν ο γιος μου. Δεκαεπτά χρόνια στα γήπεδα δεν προκάλεσε κανένα επεισόδιο».

Η δίκη συνεχίζεται με την εξέταση μαρτύρων, ενώ η αποδεικτική διαδικασία αναμένεται να κρατήσει μέρες.