Συνελήφθη ειδικός φρουρός για διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθη ειδικός φρουρός για διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθησαν ακόμη δύο άτομα

Ένας ειδικός φρουρός της ΕΛ.ΑΣ. και ακόμη πέντε άτομα συνελήφθησαν όταν αποκαλύφθηκε η εμπλοκή τους, σύμφωνα με την αστυνομία, σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών στη Δυτική Μακεδονία.

Σύμφωνα με την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος που ανέλαβε την υπόθεση, ο ειδικός φρουρός εντοπίστηκε να οδηγά αυτοκίνητο, στη ρεζέρβα του οποίου βρέθηκαν περισσότερα από έξι κιλά κάνναβης, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 7ης Απριλίου 2019, σε περιοχή της Κοζάνης. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς, μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν στο όχημα που οδηγούσε ο Ειδικός Φρουρός και επέβαιναν δύο ακόμη άτομα, εντόπισαν και κατάσχεσαν δεκατρείς ανισοβαρείς νάιλον συσκευασίες κάνναβης, συνολικού βάρους έξι κιλών και 560 γραμμαρίων.

Τις ναρκωτικές ουσίες θα παρέδιδαν οι φερόμενοι ως δράστες σε τρίτο άτομο, το οποίο συνελήφθη κατά την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών σε σπίτια, συνελήφθησαν ακόμη δύο άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Ειδικός Φρουρός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και σε βάρος του διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) για την απόδοση πειθαρχικών ευθυνών.

Στη σχετική δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνεται και αλλοδαπός, έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης.

Εκτός από τις συσκευασίας κάνναβης και το αυτοκίνητο, κατασχέθηκαν ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, τρεις μεταλλικοί τρίφτες, 50 ευρώ, έξι κινητά τηλέφωνα και ένα ναρκωτικό χάπι «ecstacy».

Οι ναρκωτικές ουσίες θα αποσταλούν στην αρμόδια Χημική Υπηρεσία για εργαστηριακή εξέταση, το κατασχεθέν όχημα θα αποσταλεί στην αρμόδια Τελωνειακή Αρχή για φύλαξη, ενώ τα λοιπά αντικείμενα - πειστήρια θα σταλούν στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.