Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Ιεράπετρα, Σητεία και Φαιστός

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Ιεράπετρα, Σητεία και Φαιστός

Για 6 μήνες προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι Δήμοι Ιεράπετρας, Σητείας και Φαιστού στο Λασίθι από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τις περιοχές αυτές.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει -όπως αναφέρεται στην απόφαση- από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης των φαινομένων και για 6 μήνες, δηλαδή έως και τις 7 Οκτωβρίου 2019. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Εν τω μεταξύ, στον Άγιο Νικόλαο θα παραμείνει το ειδικό διασωστικό πυροσβεστικό όχημα. Η απόφαση για μετακίνησή του σε υπηρεσία του Ρεθύμνου προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις φορέων της πόλης, οι οποίοι σήμερα προχώρησαν σε κατάληψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της πόλης.

Τα παράπονα που έγιναν τόσο από τον Δήμαρχο κ. Ζερβό, όσο και από υποψηφίους και φορείς της πόλης ήταν πολύ μεγάλα και τελικά το μεσημέρι έγινε γνωστή η προφορική διαβεβαίωση, πως η απόφαση ανακαλείται και το όχημα θα παραμείνει στον Άγιο Νικόλαο.