Υπό κατάληψη το ξενοδοχείο στη Ρόδο – Το βίντεο από τα επεισόδια

Υπό κατάληψη το ξενοδοχείο στη Ρόδο – Το βίντεο από τα επεισόδια

Λίγο πριν την έναρξη του συνεδρίου της ΓΣΕΕ, διακόσια άτομα εισέβαλαν στον χώρο

Το ξενοδοχείο «Ρόδος Πάλας» παραμένει υπό κατάληψη από τα ξημερώματα όταν 200 άτομα περίπου εισέβαλαν στον χώρο όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Οι... εισβολείς μπήκαν στο ξενοδοχείο από το υπόγειο και προκάλεσαν ζημιές και επεισόδια με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερα μέλη της διοίκησης που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας.

Με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Σάββας Χατζησάββας εξέφρασε την έντονη ανησυχία του κάνοντας λόγο για πρωτόγνωρα γεγονότα και συμπεριφορές, ενώ εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για την απουσία της αστυνομίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Χατζησάββας, οι «εισβολείς» -που πρόκειται για μέλη του ΠΑΜΕ- επιτέθηκαν στους συνέδρους που προσπάθησαν να τους εμποδίσουν να καταλάβουν την αίθουσα που θα διεξαγόταν το συνέδριο.

Αυτή την ώρα στελέχη της διοίκησης της ΓΣΕΕ κατευθύνονται προς Εισαγγελία Ρόδου για να υποβάλουν μηνύσεις, ενώ είναι αμφίβολο αν θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες του συνεδρίου.

Η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της «καταγγέλλει τη βίαια εισβολή περίπου 200 μελών του Π.Α.ΜΕ - μη συνέδρων - στο Ξενοδοχείο ΡΟΔΟΣ ΠΑΛΛΑΣ, στις 03.30 τα ξημερώματα, τα οποία παραβίασαν πόρτες, έσπασαν τζαμαρίες και επιτέθηκαν κραδαίνοντας λοστούς σε συνέδρους και μέλη της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας».

Από την πλευρά του το ΠΑΜΕ κάνει λόγο για «αιφνιδιαστική και πειθαρχημένη κίνηση» με την οποία «δεκάδες εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ, μαζί με συνδικαλιστές από συνδικάτα όλης της χώρας έκαναν φύλλο και φτερό τα μαφιόζικα σχέδια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ που είχε μετατρέψει το χώρο διεξαγωγής του συνέδριό σε ένα σφραγισμένο φρούριο, με μπράβους και ανθρώπους της νύχτας, να ελέγχουν τις πόρτες και να απειλούν τους εργαζόμενους».