«Ο χώρος έξω από την ΑΣΟΕΕ έχει μετατραπεί σε απαγορευμένη ζώνη»

«Ο χώρος έξω από την ΑΣΟΕΕ έχει μετατραπεί σε απαγορευμένη ζώνη»

Ο Κώστας Μπακογιάννης μίλησε για την έξαρση του παρεμπορίου

«Έξω από την ΑΣΟΕΕ ο παράνομος έχει γίνει ο "νταβατζής" της περιοχής και ο νόμιμος αισθάνεται ότι μπαίνει σε απαγορευμένη ζώνη», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος πραγματοποίησε σήμερα συμβολική επίσκεψη στο πεζοδρόμιο, μπροστά της εισόδου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πατησίων.

Όπως καταγγέλλεται σε ανακοίνωσή του, «κάποιοι από τους "προστάτες" των παράνομων διακινητών επιχείρησαν να τον απομακρύνουν». Εκείνη την ώρα, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της παράταξης "Αθήνα Ψηλά", υπήρχαν λαθραία εμπορεύματα με πωλητές στο πεζοδρόμιο,

«Μέρα μεσημέρι, εδώ στην Πατησίων, αυτό το οποίο βλέπετε στην πραγματικότητα είναι πως ανθίζει το παρεμπόριο. Τι γίνεται; Τα εμπορεύματα είναι στο πεζοδρόμιο, οι πωλητές και βεβαίως οι αποθήκες είναι μέσα στο πανεπιστήμιο», ανέφερε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων περπατώντας δίπλα στα εμπορεύματα που ήταν απλωμένα στο πεζοδρόμιο, σημειώνοντας ότι εκμεταλλεύονται το άσυλο και «αυτή η ιστορία πρέπει να τελειώσει».

Όπως είπε ο κ. Μπακογιάννης και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, «απαιτείται συνεργασία της ΕΛΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας και βεβαίως πάνω απ΄ όλα απαιτείται να το πάρουμε απόφαση».

Αναφερόμενος στις προτάσεις του, δήλωσε ότι εκτός από τη συνεργασία της Δημοτικής Αστυνομίας με την ΕΛΑΣ, προβλέπουν τη σύσταση Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Ασφάλειας και την ενίσχυση των Δημοτικών Αστυνομικών σε υλικοτεχνική υποδομή και τεχνολογικό εξοπλισμό.