Διακινητής μετέφερε 12 αλλοδαπούς στοιβαγμένους σε αυτοκίνητο

Διακινητής μετέφερε 12 αλλοδαπούς στοιβαγμένους σε αυτοκίνητο

Τρεις από αυτούς βρέθηκαν στο πορτμπαγκάζ

Στοιβαγμένους σε Ι.Χ. αυτοκίνητο μετέφερε δώδεκα αλλοδαπούς 36χρονος, που συνελήφθη στον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας Οδού, κοντά στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τους μετανάστες από το Μπανγκλαντές, την Ινδία και το Πακιστάν εντόπισαν το πρωί αστυνομικοί του τμήματος διαχείρισης μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, ενώ τρεις από αυτούς βρέθηκαν στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου.

Το όχημα θεωρήθηκε ύποπτο από τους αστυνομικούς που έκαναν σήμα στον 36χρονο οδηγό να σταματήσει. Εκείνος όμως τους αγνόησε και ανέπτυξε ταχύτητα για να διαφύγει, αλλά ακινητοποιήθηκε λίγο αργότερα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι αλλοδαποί είχαν εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα από τον Έβρο, ενώ πλήρωσαν 1.200 ευρώ, ο καθένας, για τη μεταφορά τους έως τη Θεσσαλονίκη, που ήταν ο τελικός τους προορισμός. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι το παραπάνω όχημα έφερε κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας.

Ο συλληφθείς διακινητής, υπήκοος Γεωργίας, οδηγείται με την εις βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία στον αρμόδιο εισαγγελέα πλημμελειοδικών.