«Δόθηκε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ο 12χρονος»

«Δόθηκε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ο 12χρονος»

Οι αλλεπάλληλες προσπάθειες των γιατρών δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή

Το αγόρι κατάπιε ένα κομμάτι λουκάνικο με αποτέλεσμα να πνιγεί και να χάσει την ζωή του. Οι αλλεπάλληλες προσπάθειες των γιατρών δεν κατάφεραν να κρατήσουν στη ζωή τον 12χρονο. Το άτυχο αγοράκι πνίγηκε καθώς έτρωγε και υπέστη ανακοπή καρδιάς.

Στις 4 τα ξημερώματα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, κλήθηκε το ΕΚΑΒ από τους γονείς του παιδιού που το βρήκαν να μην μπορεί να μιλήσει. Μάλιστα στο σημείο έφτασαν τρία ασθενοφόρα, ένα από τα οποία ήταν Κινητή Ιατρική Μονάδα.

«Έφτασαν τρία ασθενοφόρα, ο γιατρός δε, ήταν εξειδικευμένος» ανέφερε στο Πρακτορείο, η διοικήτρια του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, Βασιλική Παπαχριστοδούλου.

«Η ανάταξη του παιδιού άρχισε από το σπίτι, έγινε μια τεράστια και συνεχής προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, σε όλη τη διαδρομή μέχρι και το νοσοκομείο. Δόθηκε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή» τόνισε η διοικήτρια του Ιπποκρατείου.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο δωδεκάχρονος κατέληξε από ανακοπή καρδιάς, η οποία προήλθε από απόφραξη των αεροφόρων οδών. Τα ακριβή αίτια του θανάτου του θα διερευνηθούν στο πλαίσιο της νεκροψίας- νεκροτομής.