Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν Κάρπαθος και Κάσος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν Κάρπαθος και Κάσος

Η κακοκαιρία των δύο τελευταίων ημερών προκάλεσε μεγάλες καταστροφές

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης κήρυξε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, την Κάρπαθο και την Κάσο, λόγω των μεγάλων καταστροφών που σημειώθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις, σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες τις δύο προηγούμενες ημέρες.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, στο νησί της Καρπάθου λόγω των καταρρακτωδών βροχών, χείμαρροι σαρώνουν την Βρόντη, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία, αφού υπήρχε κίνδυνος να παρασυρθούν αυτοκίνητα. Στην περιοχή Αρχοντοπήγαδο κόπηκε ο δρόμος στη μέση. Προκλήθηκαν επίσης πολύ μεγάλες ζημιές στο έργο των ομβρίων που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ενώ στην περιοχή Λιμενάρι, σημειώθηκε χάσμα στον δρόμο και καταστράφηκαν τα στηθαία.

Κατολισθήσεις μεγάλης έκτασης σημειώθηκαν σε όλο το οδικό δίκτυο Σπόα–Όλυμπος, αλλά και στην παραλία Άπελα, μια από τις πιο γνωστές πιο όμορφες παραλίες της Καρπάθου, όπου έπεσαν στο οδόστρωμα τεράστιες πέτρες και έκλεισε ο δρόμος για 10 ώρες. Συνεργεία με τέσσερα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου βρίσκονται στο οδικό δίκτυο προσπαθώντας να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία.

Αντίστοιχα προβλήματα και μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν και στην Κάσο, στο επαρχιακό δίκτυο του νησιού και στον χείμαρρο Σκυλά, που κατέβασε φερτά υλικά. Με κονδύλια της Πολιτικής Προστασίας θα γίνουν οι πρώτες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών.