Στραβοκατάπιε και κατέληξε να αναζητάται κλίνη ΜΕΘ σε νοσοκομείο

Στραβοκατάπιε και κατέληξε να αναζητάται κλίνη ΜΕΘ σε νοσοκομείο

Αναζητείται κλίνη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

Σε περιπέτεια μπήκε ένας 43χρονος στην Ιεράπετρα της Κρήτης, ο οποίος κατέληξε στο νοσοκομείο, όταν στραβοκατάπιε, ενώ έπαιρνε το πρωινό του.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα neakriti.gr, ο 43χρονος διαμένει στην Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ιεράπετρας, όπου φιλοξενούνται ενήλικες με νοητική στέρηση και ο οποίος φαίνεται να στραβοκατάπιε, τη στιγμή που μασούσε την τροφή του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναπνεύσει. Στο σημείο έσπευσε άμεσα το ΕΚΑΒ με τους διασώστες, προκειμένου να τον μεταφέρουν τάχιστα στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας.

Ωστόσο, η περιπέτεια του άτυχου άνδρα δεν σταματάει εδώ, καθώς έχει προκύψει σοβαρό θέμα με τη νοσηλεία του, καθώς δεν υπάρχει διαθέσιμο κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε κανένα νοσοκομείο της Κρήτης, προκειμένου να μεταφερθεί και με δεδομένο ότι το νοσοκομείο της Ιεράπετρας δεν έχει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων στο neakriti, ο Αναπληρωτής Διοικητής του νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Αρακαδάκης, υπογραμμίζοντας παράλληλα, ότι έχει ήδη ενημερωθεί για το περιστατικό το υπουργείο Υγείας και κατ’ έπεκταση το ΕΚΑΒ. Το νοσοκομείο περιμένει απάντηση για την αεροδιακομιδή του ασθενούς, ο οποίος εάν βρεθεί κρεβάτι, θα χρειαστεί να μεταφερθεί στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, προκειμένου να γίνει αεροδιακομιδή για Αθήνα.