Νεκρός υπερήλικας σε γηροκομείο χωρίς άδεια λειτουργίας

Νεκρός υπερήλικας σε γηροκομείο χωρίς άδεια λειτουργίας

Έπεσε από ύψος 2 μέτρων

Τις συνθήκες θανάτου υπερήλικα σε κέντρο ευγηρίας της ανατολικής Θεσσαλονίκης, το οποίο όπως διαπιστώθηκε, λειτουργούσε χωρίς άδεια, ερευνά η εισαγγελέας.

Ο 93χρονος φαίνεται πως έπεσε από ύψος 2 μέτρων και όταν εντοπίστηκε από το προσωπικό του γηροκομείου, ήταν ήδη νεκρός. Η ιατροδικαστική εξέταση που είναι σε εξέλιξη, αναμένεται να ξεκαθαρίσει, εάν η πτώση ήταν αποτέλεσμα ανακοπής καρδιάς, ενώ θα ερευνηθεί η ιατροφαρμακευτική αγωγή, που χορηγούταν στον υπερήλικα και εάν ο ίδιος έχριζε μεγαλύτερης εποπτείας.

Το περιστατικό συνέβη χθες το πρωί σε οίκο ευγηρίας, που βρίσκεται στην περιοχή της Θέρμης. Αστυνομικοί διαπίστωσαν, ότι η συγκεκριμένη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων δεν διέθετε νόμιμη άδεια για τη λειτουργία της και ήδη ενημερώθηκε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η εισαγγελέας πρωτοδικών Γεσθημανή Χατζηπαρασίδου, η οποία παρήγγειλε από το τοπικό αστυνομικό τμήμα τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για την απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών εις βάρος των υπευθύνων του κέντρου. Όπως έγινε γνωστό, ερευνάται το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια από υπόχρεο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...