Το πρώτο τροχαίο με ηλεκτρικό πατίνι στην Θεσσαλονίκη

Το πρώτο τροχαίο με ηλεκτρικό πατίνι στην Θεσσαλονίκη

Διατυπώνονται προβληματισμοί για την απουσία ρυθμιστικού πλαισίου που θα διέπει την κυκλοφορία τους

Ανήλικος χειριστής ηλεκτρικού πατινιού τραυματίστηκε, ύστερα από σύγκρουση με Ι.Χ. αυτοκίνητο στην Καλαμαριά, Θεσσαλονίκης. Ο 16χρονος τραυματίας παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης, με την υγεία του να μην διατρέχει κίνδυνο.

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλή Σοφούλη και Κερασούντος, ενώ στο σημείο κλήθηκε και η Τροχαία που ερευνά τις ακριβείς συνθήκες της σύγκρουσης. Πρόκειται για το πρώτο επισήμως καταγεγραμμένο τροχαίο ατύχημα στη Θεσσαλονίκη όπου εμπλέκεται ηλεκτρικό πατίνι.

Το νέο αυτό μέσο μεταφοράς έκανε από το τέλος του περασμένου έτους την εμφάνισή του στην πόλη, στο πλαίσιο πιλοτικής λειτουργίας και από τις πρώτες μέρες αρκετοί, κυρίως νεότερης ηλικίας Θεσσαλονικείς, έσπευσαν να το χρησιμοποιούσαν.

Την ίδια ώρα, όμως, διατυπώνονται προβληματισμοί για την απουσία ρυθμιστικού πλαισίου που θα διέπει την κυκλοφορία των ηλεκτρονικών πατινιών, ώστε να συνυπάρχουν με ασφάλεια στους δρόμους, μαζί με πεζούς και οδηγούς αυτοκινήτων.

1
σχόλιο
  1. avatar STEFANOS

    Χωρίς καμία υποδομή θα ακολουθήσουν κι άλλα..Συνάντησα πρόσφατα τα συγκεκριμένα πατίνια σε ταξίδι μου στο Παρίσι..Σε όλους τους δρόμους( καθώς μπήκα σε πειρασμό και το χρησιμοποίησα) υπήρχε ξεχωριστή λωρίδα χρήσης για πατίνια και ποδήλατα, ειδικές διαβάσεις ευδιάκριτες , σήμανση καθώς και ειδικοί σηματοδότες για τη ρύθμιση κυκλοφορίας πατινιών και ποδηλάτων.Επίσης τροχαία η οποία δικαίως ,εφόσον υπάρχει όλη αυτή η υποδομή, βεβαίωνε παραβάσεις σε χρήστες πατινιών και ποδηλάτων..Εδώ απλά ακολουθούμε άλλη μια μόδα , χωρίς υποδομές , νομοθετικό πλαίσιο και σοβαρότητα..κι επίσης υπάρχει και πρόσφορο έδαφος για την εκάστοτε εταιρεία εκμετάλλευσης ανάλογων οχημάτων να πλουτίζει με αντίτιμο την ασφάλεια των χρηστών..

Παρακαλούμε περιμένετε ...