Κάλπες έξω από τη Βουλή με μήνυμα για τον Πολάκη από τη ΠΟΕΔΗΝ

Κάλπες έξω από τη Βουλή με μήνυμα για τον Πολάκη από τη ΠΟΕΔΗΝ

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο του news.gr

Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, βρέθηκαν στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής, καθώς διαμαρτύρονται για τη μετάταξη στους δήμους από τα νοσοκομεία 526 τραυματιοφορέων (2.300 συνολικά).

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία πραγματοποιεί 24ωρη απεργία, σήμερα Πέμπτη 14 Μαρτίου, ενώ τα μέλη της, μετά την κατάθεση λουλουδιών στο άγαλμα του Δρομέα, έστησαν κάλπες έξω από το Κοινοβούλιο, οι οποίες έγραφαν πάνω τους «ΚΑΛΠΟΛΑΚΗΣ» και στην άλλη τους όψη τη λέξη «ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ».

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, με μια ντουντούκα στα χέρια του, άρχισε να εξαπολύει… βέλη προς την κυβέρνηση, η οποία στήριξε τον προεκλογικό της αγώνα στις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, αλλά «τώρα πετά στον δρόμο τις καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου».

Στη συνέχεια η πορεία κατευθύνθηκε στο υπουργείο Εργασίας.

Η ΠΟΕΔΗΝ -μεταξύ άλλων- διεκδικεί ένταξη στα ΒΑΕ, απρόσκοπτη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, διπλασιασμό-επέκταση και σε άλλα επαγγέλματα, αύξηση στους μισθούς, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, επαρκή χρηματοδότηση, «ώστε σε μια τριετία οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας να συγκλίνουν με το μέσο όρο της Ευρώπης».

Φωτογραφίες και βίντεο: Γιάννης Κέμμος