Αποχώρησε ο Πέτρος Κόκκαλης από τον συνδυασμό του Μώραλη στον Πειραιά

Αποχώρησε ο Πέτρος Κόκκαλης από τον συνδυασμό του Μώραλη στον Πειραιά

Ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει δημοτικός σύμβουλος έως το τέλος της θητείας του

Την αποχώρηση του από τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» της δημοτικής αρχής του Πειραιά έκανε γνωστή μέσω ανάρτησής του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, αφήνοντας αιχμές κατά του δημάρχου Γιάννη Μώραλη.

Νωρίτερα, ο συνδυασμός του κ. Μώραλη ζήτησε την παραίτηση του κ. Κόκκαλη από το Δημοτικό Συμβούλιο, με αφορμή δημοσιεύματα που θέλουν τον Πέτρο Κόκκαλη πιθανό υποψήφιο ευρωβουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο συνδυασμός, αναφέρεται: «Δημοσιεύματα φέρνουν τον δημοτικό σύμβουλο Πέτρο Κόκκαλη να συμμετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Καλούμε τον κύριο Κόκκαλη, αν πράγματι είναι αυτή η επιλογή του, να υποβάλλει την παραίτηση του από τον Συνδυασμό "Πειραιάς Νικητής", καθώς είναι προφανές, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι επιλογές του αποτελούν τον κύριο αντίπαλο του συνδυασμού».

Ο κ. Κόκκαλης λίγες ώρες αργότερα, απάντησε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, ανακοινώνοντας την παραίτησή του από τον συνδυασμό του κ. Μώραλη, αλλά όχι από το Δημοτικό Συμβούλιο. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Προς κάθε ενδιαφερόμενο, παραιτούμαι άμεσα από το συνδυασμό "Πειραιά Νικητή", αφού μου το ζητά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μου επιβάλει τους όρους, με τους οποίους θα διεκδικήσω την όποια συμμετοχή μου στα κοινά».

Ο κ. Κόκκαλης συμπληρώνει, ότι «ως Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Κλιματικής Αλλαγής, ασκώ τις αρμοδιότητες που μου έχει αναθέσει ο Δήμαρχος Πειραιά από το 2014 και είναι δική του απόφαση να μου τις αφαιρέσει, εφόσον κρίνει ότι δεν τις ασκώ επαρκώς ή για οποιοδήποτε λόγο επιθυμεί ή ακόμη και προς απάντηση δημοσιευμάτων οικείων μέσων».