Απειλητικά μηνύματα σε μαθήτρια σχολείου στα Χανιά

Απειλητικά μηνύματα σε μαθήτρια σχολείου στα Χανιά

Ο πατέρας έχει απευθυνθεί στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Ακόμα ένα περιστατικό bullying σε σχολική μονάδα ήρθε στο φως της δημοσιότητας μέσα από το flashnews.gr. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ιστοσελίδας, το παιδί δέχεται bullying εδώ και καιρό στο σχολείο του καθώς δέχεται προσβλητικό και απειλητικό μήνυμα στο σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που φοιτά στον δήμο Χανίων και μάλιστα κατ'επανάληψη.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο πατέρας της μαθήτριας, η κόρη του για τρίτη φορά βρήκε σημείωμα στην τσάντα της που έγραφε «ο πατέρας σου είναι απατεώνας, ήταν στη φυλακή, εκεί θα καταλήξεις και εσύ» (σημ. δεν υπήρξε ποτέ κρατούμενος). Το «μήνυμα» μάλιστα αυτό της το έχουν γράψει και πάνω στο θρανίο της.

Ο πατέρας, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλει, έχει επανειλημμένως αποταθεί στη διεύθυνση του σχολείου, ζητώντας από τη Διευθύντρια να ερευνήσει το θέμα και να βοηθήσει προκειμένου να εντοπιστούν οι υπαίτιοι ή ο υπαίτιος μαθητής που κρύβεται πίσω από τα σημειώματα και να σταματήσει αυτός ο εκφοβισμός και η προσβολή σε βάρος του κοριτσιού.

Δυστυχώς, όπως είπε ο πατέρας στο flashnews.gr, παρά τις οχλήσεις δεν έχει γίνει τίποτα με αποτέλεσμα το παιδί να βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση:

«Τρεις μέρες τώρα το παιδί είναι "άρρωστο". Τρεις μέρες αναγκαζόμαστε και παίρνουμε την κόρη μου από το σχολείο με κλάματα και σε κακή κατάσταση. Λέμε στη διευθύντρια, ότι το παιδί δέχεται bullying, η απάντηση συνεχώς είναι "ναι θα δούμε, θα δούμε". Φτάσαμε στο απροχώρητο. Το παιδί είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση και δεν θέλει να ξαναπάει σχολείο».

Ο πατέρας μάλιστα, απευθύνθηκε και σήμερα στη διεύθυνση του σχολείου. Ο ίδιος με ένταση στη φωνή, αλλά χωρίς να κινηθεί απειλητικά εναντίον της, ζήτησε από τη διευθύντρια να κάνει κάτι, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα. Εκείνος έφυγε και στη συνέχεια πήγε στο γραφείο του από όπου και πήρε τηλέφωνο στην αστυνομία για να δηλώσει το περιστατικό και να ενημερωθεί πώς μπορεί να κινηθεί για να προστατεύσει το παιδί του. Περίπου μια ώρα μετά πήρε την αστυνομία για την καταγραφή του γεγονότος και η διεύθυνση του σχολείου.

Η Διεύθυνση Β΄βάθμιας εκπαίδευσης έχει ενημερωθεί σχετικά και ερευνά την υπόθεση. Η επικοινωνία μας με τον κ. Ζερβάκη δεν έχει καταστεί προς το παρόν δυνατή.

Παρακαλούμε περιμένετε ...