«Για όλα φταίει ο φίλος μου που μου έδωσε τον σάκο με τα ναρκωτικά» – Τι απαντά ο άνθρωπος που κατονομάζει το μοντέλο ότι της έδωσε την κοκαΐνη

«Για όλα φταίει ο φίλος μου που μου έδωσε τον σάκο με τα ναρκωτικά» – Τι απαντά ο άνθρωπος που κατονομάζει το μοντέλο ότι της έδωσε την κοκαΐνη

«Εκείνος Ο Π… μου πρότεινε να πάμε στην Αντίς Αμπέμπα και μετά στο Χονγκ Κονγκ. Μου έταξε καριέρα στο μόντελινγκ»

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά την απολογία του μοντέλου στο Χονγκ Κονγκ. Ο φίλος της, τον οποίο κατονόμασε ως τον άνθρωπο που της έδωσε τα ναρκωτικά, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR απατώντας στους ισχυρισμούς της κοπέλας.

Η νεαρή κοπέλα εμφανίστηκε με μαζεμένα μαλλιά και φορώντας μια προστατευτική μάσκα στο πρόσωπο λίγο πριν μπει στο δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ όπου δικάζεται για τα 2.6 κιλά κοκαΐνης.

«Για όλα φταίει ο φίλος μου από τη Μυτιλήνη ρουμανικής καταγωγής», ισχυρίστηκε η Ειρήνη στην απολογία της. «Εκείνος Ο Π… μου πρότεινε να πάμε στην Αντίς Αμπέμπα και μετά στο Χονγκ Κονγκ. Μου έταξε καριέρα στο μόντελινγκ. Μου έβγαλε τα εισιτήρια. Μου έδωσε το σάκο με τα ναρκωτικά», είπε η ίδια.

Ο άνθρωπος που κατονομάζει αρνείται τα πάντα 

Ο άνθρωπος που κατονομάζει ανέφερε στο δελτίο ειδήσεων του STAR: «Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Από τη στιγμή που η Ειρήνη είχε φτάσει στην Αντις Αμπέμπα είχε φύγει μαζί με τον φίλο της. Καμία σχέση με εμάς. Λόγω της οικονομικής κρίσης που είχα περάσει και εγώ δεν υπήρχε τέτοια περίπτωση να μπορώ να σηκώσω δύο άτομα τρία τέσσερα.

Μου είχε πει ότι το αγόρι της είναι από εκεί και της έταξε να πάνε μαζί ένα ταξίδι. Και αφού θα πήγαινα εγώ να της έκανα παρέα να μην φοβόταν στο αεροδρόμιο στο ταξίδι. Μου είχε υποσχεθεί ότι εκεί θα την περίμενε και θα είναι εντάξει. Δεν υπήρχε περίπτωση να πάω στο Χονγκ Κονγκ μαζί της», λέει.

Πότε είδατε τελευταία φορά την Ειρήνη;

«Όταν είχε φθάσει στο αεροδρόμιο της Αντίς Αμπέμπα».

Θυμόσαστε πόσες ημέρες πριν τη σύλληψη της;

«Πρέπει να είναι 10 - 15 μέρες».

Αυτό που λέει ότι εσείς της δώσατε το σακ βουαγιάζ το αρνείστε;

«Δεν ισχύει και δεν υπάρχει αυτή η ιστορία».

Η Ειρήνη ισχυρίστηκε ότι ο φίλος της της  έστελνε συνεχώς μηνύματα όταν προσγειώθηκε στο Χονγκ Κονγκ.

«Του είχα απόλυτη εμπιστοσύνη», είπε στους Κινέζους. «Αν ήξερα ότι κουβαλούσα ναρκωτικά, θα τα πέταγα μετά τον πρώτο έλεγχο».

«Είμαι το καλύτερο κάλυμμα για εκείνη και το αγόρι της, φίλος της συνεργάτης της, όποιος και αν ήταν αυτός. Πιστεύω πως προστατεύει άλλα πρόσωπα», λέει ο άνθρωπος που κατονομάζει.

«Ίσως να φοβάται αυτό που το έχω δηλώσει και στις αρχές, να φοβάται για την υγεία της οικογένειάς της  και για την υγεία της. Μην πάθουν κάτι η οικογένεια της τα άτομα που αγαπάει. Ίσως για αυτό είχε ταξιδέψει και είχε προγραμματίσει το ταξίδι  αφού ήξερε από πριν ότι εγώ θα ταξιδέψω και για ποιους λόγους θα ταξιδέψω.

Να μην καταλάβει κανένας και να το ρίξει σε κάποιον που γνωρίζει. Επικοινώνησα με την Ρουμανική Πρεσβεία στο Χονγκ Κονγκ και με βεβαίωσε πως δεν υπήρχε  έρευνα πάνω στο όνομα μου ούτε έλεγχο διαβατηρίου. Άρα αυτό σημαίνει ότι το όνομά μου δεν εμπλέκεται κάπου

Προς το παρόν κανένας δεν μας ενόχλησε. Έχουμε καταθέσει  στην ελληνική αστυνομία  τους λόγους που έχουμε κατέβει (Αντίς Αμπέμπα)  που έχουμε μείνει από  την πρώτη στιγμή που φθάσαμε στο αεροδρόμιο του Αντίς Αμπέμπα ποια άτομα έχουμε μείνει τα αποδεικτικά».