«Μηδενική ανοχή είναι το δόγμα της κυβέρνησης στην οπαδική βία»

«Μηδενική ανοχή είναι το δόγμα της κυβέρνησης στην οπαδική βία»

Πιο αυστηρό το νέο νομικό πλαίσιο σύμφωνα με τον Γιώργο Βασιλειάδη

Την απόφαση της κυβέρνησης να δείξει μηδενική ανοχή στα φαινόμενα οπαδικής βίας που παρουσιάζουν έξαρση τον τελευταίο καιρό αλλά και την πρόθεση για αυστηροποίηση των ποινών με νέο νομικό πλαίσιο, κοινοποίησε ο Γιώργος Βασιλειάδης, μιλώντας χθες βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Οpen.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού επισήμανε ότι με το νέο νομικό πλαίσιο θα ασκείται ποινική δίωξη και θα απαγορεύεται η είσοδος σε όλους τους αγωνιστικούς χώρους. Σχετικά με την συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. μίλησε για τις οδηγίες που δόθηκαν τονίζοντας πως αυτές είναι διαχρονικές και ειναι μηδενική ανοχή σε αυτά τα φαινόμενα προσθέτοντας πως υπάρχει συνεχής νομοθέτηση.

Επιπλέον ο κ. Βασιλειάδης στάθηκε και στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον αρχηγό της Αστυνομίας και τους επιτελείς του σχετικά με την αποτροπή νέων επεισοδίων και την περαιτέρω έξαρση και επέκταση των φαινομένων βίας. Ήταν σαφής ότι δεν υφίσταται κανένα ζήτημα ατιμωρησίας ειδικά σε τέτοια φαινόμενα, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «το σημαντικό δεν είναι να βρούμε τους φυσικούς αυτουργούς αλλά τους ηθικούς αυτουργούς. Αυτούς που οδηγούν την κατάσταση στα άκρα γιατί πολλές φορές οι οπαδικοί στρατοί χρησιμοποιούνται ως όχημα για επίτευξη αλλότριων σκοπών για τον αθλητισμό»