Μηνυτήρια αναφορά για την τραγωδία στο Γεροπόταμο

Μηνυτήρια αναφορά για την τραγωδία στο Γεροπόταμο

Οι συγγενείς των τεσσάρων νεκρών από τις πλημμύρες ζητούν να αποδοθούν ευθύνες

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσαν οι συγγενείς των τεσσάρων αδικοχαμένων στον Γεροποτάμο στην Κρήτη.

Οι συγγενείς ζητούν να αποδοθούν ευθύνες, ελπίζοντας σε δικαίωση -όπως είπαν- στην μνήμη των ανθρώπων που έχασαν. Σύμφωνα με τον δικηγόρο και των δύο οικογενειών, τον οποίο επικαλείται η ιστοσελίδα flashnews.gr, υπάρχουν ποινικά αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, καθώς οι συγγενείς θεωρούν, ότι πρέπει να ασκηθούν διώξεις για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών κατά παράλειψη και από πρόθεση, από την οποία προήθλαν τέσσερις θάνατοι.

Η αγωγή αναφέρεται στις παραλείψεις που υπήρχαν στο σημείο, που συνέβη η τραγωδία και η οποία είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τέσσερις άνθρωποι, οι δύο εκ των οποίων άφησαν ορφανό ένα βρέφος. Σε αναφορά στο σημείο που συνέβη η τραγωδία, σημειώνεται ότι "το σημείο επέλευσης του ατυχήματος, παρά τη δεδομένη γνώση των αρμόδιων αρχών και οργάνων (Περιφέρεια Κρήτης–Δήμος Φαιστού–ΤΟΕΒ Μοιρών-ΕΛΑΣ) για την σχετική επικινδυνότητα αυτού, με την μετατροπή του δρόμου στις περιόδους βροχοπτώσεων σε χείμαρρο και την επέλευση πληθώρας ατυχημάτων, ουδεμία πρωτοβουλία έχει παρθεί, καμία διαχειριστική ενέργεια δεν έχει λάβει χώρα για τον καθαρισμό, την αστυνόμευση και οριοθέτηση του Γεροποτάμου, για το κλείσιμο του δρόμου και την απαγόρευση διέλευση οχημάτων έστω κατά την περίοδο των βροχοπτώσεων, για τη σήμανση της επικινδυνότητας".

Σε άλλο σημείο της αγωγής αναφέρεται στις παραλείψεις, ώστε να φτάσουμε στο σημείο της τραγωδίας. Χαρακτηριστικά, αναφέρεται ότι "του σημείου και της ενδεδειγμένης προσοχής που πρέπει να δείχνουν οι διερχόμενοι οδηγοί, για τη γεφύρωση του δρόμου. Αυτό που επιθυμούμε ως εκ τούτου να τονίσουμε με την παρούσα μας, είναι πως οι ως άνω εμπλεκόμενοι φορείς υπέπεσαν σε πληθώρα αμελών παραλείψεων, οι οποίες (παραλείψεις), αντικειμενικώς επέφεραν τον θάνατο των οικείων μας".