Η τραγωδία της οικογένειας που εντοπίστηκε πνιγμένη στον Γεροπόταμο

Η τραγωδία της οικογένειας που εντοπίστηκε πνιγμένη στον Γεροπόταμο

Η ξαφνική απώλεια που σημάδεψε τις τρεις γυναίκες και το γαμήλιο γλέντι που κατέληξε σε θρήνο

H αναζήτηση των τεσσάρων αγνοούμενων στο Ηράκλειο της Κρήτης  εξελίχθηκε σε μια οικογενειακή τραγωδία καθώς βρέθηκαν όλοι νεκροί μέσα στο αυτοκίνητο τους τρία μέτρα μέσα στο ποτάμι.

Χθες λίγο πριν τις 13:30 το μεσημέρι, γράφτηκε ο τραγικός επίλογος της αγωνιώδους αναζήτησης της οικογένειας η οποία παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό από τα ορμητικά νερά ρέματος στην περιοχή του Γεροποτάμου ενώ επέστρεφε από γαμήλιο γλέντι.

Το μεσημέρι εντοπίστηκε βυθισμένο στο ρέμα και μέσα στη λάσπη, το μοιραίο αυτοκίνητο με τους διασώστες να εντοπίζουν αρχικά τις δυο πρώτες σορούς. Λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκαν και οι άλλες δυο σοροί της οικογένειας εντός του αυτοκινήτου, σύμφωνα με το flashnews.gr.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο αυτοκίνητο που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, επέβαιναν δυο αδελφές, 28 και 20 ετών, ο 29χρονος σύζυγος της μιας και η 57χρονη μητέρα τους.

Το χρονικό

Το νεαρό ζευγάρι ξεκίνησαν από τον Άγιο Νικόλαο προκειμένου να πάρουν την μητέρα και την αδερφή της κοπέλας και να πάνε στον γάμο ενός συγγενή τους στην Πόμπια.

Νωρίς τα ξημερώματα αποφάσισαν να φύγουν από το γαμήλιο γλέντι μιας και το 6 μηνών βρέφος του ζευγαριού ταλαιπωρούταν από ίωση και είχε μείνει στον Άγιο Νικόλαο με την γιαγιά και τον παππού του. Η ώρα που επέλεξαν όμως να φύγουν φαίνεται πως αποδείχτηκε μοιραία καθώς εκείνη την στιγμή έβρεχε καταρρακτωδώς.

Το αυτοκίνητο, παρασύρθηκε το βράδυ του Σαββάτου από τα ορμητικά νερά ρέματος, στην περιοχή του Γεροποτάμου, στο ύψος «Τρία Αστέρια», στο Ηράκλειο.

Η οδηγός του αυτοκινήτου τηλεφώνησε στο 100 στις 0:52 λέγοντας «ελάτε γιατί πνιγόμαστε» με την κλήση να διαρκεί 13 δευτερόλεπτα, ενώ στις 0:55 τηλεφώνησε στην Αστυνομία και ο σύζυγος της, ενημερώνοντας για το πού βρίσκονται και λέγοντας στους αστυνομικούς «σώστε μας γιατί θα πνιγούμε» με την κλήση να διαρκεί 52 δευτερόλεπτα.

Μέσα σε μια στιγμή χάθηκαν όλα, ένας χείμαρρος σήκωσε το αυτοκίνητο και παρέσυρε και τους τέσσερις μέσα στο ποτάμι, με αποτέλεσμα να χάσουν όλοι τη ζωή τους.

Μετά από τεράστια κινητοποίηση των Αρχών βρέθηκε το αυτοκίνητο τρία μέτρα μέσα στο ποτάμι. Συγκινητική ήταν η προσπάθεια όλων των δυνάμεων που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προκειμένου να εντοπίσουν το μοιραίο αυτοκίνητο. Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος κλιμάκιο της ΕΜΑΚ καθώς και δύτες που το πρωί της Δευτέρας βούτηξαν στο «φουσκωμένο» ποτάμι ενώ από την πρώτη στιγμή συμμετείχαν άνδρες του Λιμενικού Σώματος καθώς και της Αστυνομίας. Σύμφωνα με τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκο Λαγουδάκη, ήταν μια δύσκολη επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν 100 άνδρες της Πυροσβεστικής.

«Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αν και τέτοιες περιπτώσεις είναι αρκετά επώδυνες. Πεζοπόρο τμήμα σήμερα, που η στάθμη του νερού έπεσε, εντόπισαν το όχημα» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λαγουδακης που ευχαρίστησε και συνεχάρη τους πυροσβέστες που συμμετείχαν στις έρευνες.

Ο διοικητής Π.Υ Ηρακλείου, Γ. Τσικαλάς, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξήγησε ότι επρόκειτο για μια δύσκολη επιχείρηση, ενώ διευκρίνισε ότι είναι παρακινδυνευμένο να πει, πώς κάθονταν τα άτομα μέσα στο όχημα: «Οι συνθήκες, η λάσπη, το νερό και η θολούρα, δεν επιτρέπουν αυτή την ώρα να πούμε κάτι με ακρίβεια» εξήγησε ο κ. Τσικαλάς.

Το ζευγάρι ετοιμαζόταν για θρησκευτικό γάμο και βάπτιση του παιδιού τους

Η 30χρονη κοπέλα με τον 29χρονο νεαρό είχαν προγραμματίσει να κάνουν την βάπτιση του παιδιού τους το καλοκαίρι μαζί με τον θρησκευτικό γάμο μιας και είχαν παντρευτεί μόνο με πολιτικό.

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η τρίτη από τις αδερφές καθώς δεν μπορεί να πιστέψει πώς από μια επίσκεψη σε ένα γλέντι γάμου κατέληξε να χάσει τα τέσσερα αγαπημένα της πρόσωπα.

Ο πατέρας είχε χάσει τη ζωή του σε γλέντι στο σπίτι τους

Η ατυχία είχε χτυπήσει την πόρτα της οικογένειας εδώ και τρία χρόνια καθώς ο πατέρας των κοριτσιών είχε πεθάνει από ανακοπή καρδιάς κατά την διάρκεια μάλιστα γλεντιού στο σπίτι τους. την ημέρα που συνταξιοδοτήθηκε έκανε μια γιορτή και πάνω στο γλέντι, έπαθε ανακοπή.