Πατέρας 29χρονου που πνίγηκε στην Κρήτη: «Είμαι παππούς και πατέρας τώρα»

Πατέρας 29χρονου που πνίγηκε στην Κρήτη: «Είμαι παππούς και πατέρας τώρα»

Πήρε την προσωρινή επιμέλεια της εγγονής του - Επέστρεφαν από γλέντι γάμου και τους κατάπιε ο χείμαρρος στο Γεροπόταμο

Την προσωρινή επιμέλεια της εγγονής του πήρε ο Μανώλης Γιαννακάκης, ο πατέρας του νεαρού που πνίγηκε στον Γεροπόταμο στην Κρήτη, μαζί με τη γυναίκα του, τη μητέρα της και την αδερφή της.

Ο ίδιος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και ανέφερε: «Και τα δυο αισθάνομαι. Καταρχήν παππούς και πατέρας μαζί, για να μεγαλώσουμε το μικρό όσο μπορούμε. Και όση δύναμη μας έχει απομείνει θα τη ρίξουμε στο παιδί, σα να αρχίζουμε τη ζωή μας από την αρχή».

Ο γιος του που έχασε τη ζωή του όταν το αυτοκίνητο του παρασύρθηκε από τους χειμάρρους στην Κρήτη, ήταν και το μοναδικό παιδί που είχε. Τώρα όπως λέει πρέπει να πρέπει να φανεί δυνατός για να μεγαλώσει την 8 μηνών εγγονή του. Σε λίγες ημέρες περιμένει να πάρει την οριστική επιμέλεια.

«Σαν από ένστικτο, η μικρή μου είχε ιδιαίτερη αδυναμία»

«Ένστικτο; Δεν μπορώ να το περιγράψω. Από 3 μηνών είχε ιδιαίτερη αδυναμία σε εμένα. Πήγαινα καμιά φορά στο σπίτι και μου έλεγε η νύφη μου δεν θέλω να στο φέρω να το δεις γιατί δεν θα κοιμάται μετά. Δεν ξέρω…», λέει συγκινημένος.

Οι γονείς της μικρής επέστρεφαν από γλέντι γάμου και τους κατάπιε ο χείμαρρος στο Γεροπόταμο. Η Εμμανουέλα, η οποία θα πάρει το όνομα του παππού της, θα γνωρίσει τους γονείς της μέσα από τις φωτογραφίες.

«Θα γνωρίσει τους γονείς της μέσα από φωτογραφίες»

«Από τις φωτογραφίες θα μάθει, από τι άλλο; Δεν έζησε τίποτα. Μου δίνει και η μικρή μια ώθηση και παλεύω, σφίγγομαι μέσα μου για τη μικρή, αλλά δεν παύει να έχασα το παιδί μου, τώρα τη δύναμη που τη βρίσκω, δεν ξέρω!», λέει.

Μαζί στο αυτοκίνητο ήταν η μητέρα και η αδερφή της 30χρονης Ροδούλας. Πίσω έμεινε μόνη η τρίτη αδερφή της οικογένειας.

Στο σημείο «Τρία Αστέρια» δεν υπήρχε ούτε μια προειδοποιητική πινακίδα. Δύο ημέρες μετά την τραγωδία οι αρμόδιοι τοποθέτησαν τσιμεντένιες μπάρες προκειμένου να εμποδίσουν οχήματα να διέρχονται από την «Ιρλανδική Γέφυρα» στο Γεροπόταμο, αλλά και σε άλλα δύο εξίσου επικίνδυνα σημεία της περιοχής.